x

Bakonyi sertésraguleves gombával

Elkészítési idő
140
perc
Elkészítési idő

Összetevők

  • 40 dkg sertéscomb
  • 10 dkg füstölt szalonna
  • 4 fej vöröshagyma
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 2 szál sárgarépa
  • 1 szál fehérrépa
  • 1 kisebb zeller
  • 1 tk. fűszerpaprika
  • 1 ek. liszt
  • 2 dl tejföl
  • 50 dkg csiperkegomba
  • 1.5 liter víz
  • só, bors

Elkészítés

01

Az apró kockára vágott füstölt szalonnát megpirítjuk, rátesszük a finomra vágott vöröshagymát, üvegesre pirítjuk, majd a tűzről félrehúzva hozzáadjuk a fűszerpaprikát.

02

Hozzáadjuk a kb. 1×1 centis kockára vágott húst, a fűszereket és a fokhagymát, majd fedő alatt, víz folyamatos hozzáadásával, majdnem puhára pároljuk. 

03

A kockára vágott zöldségeket szintén a leveshez adjuk, és majdnem puhára főzzük őket, amikor jöhetnek a felszeletelt gombák.

04

A lisztet kevés vízzel csomómentesre keverjük. Hozzáadjuk a tejfölt, a forró levesből merünk hozzá két merőkanálnyi levet, simára keverjük, és a habarást hozzáöntjük a forrásban lévő leveshez, majd még pár percig főzzük.

05

Levesünket finomra vágott petrezselyemmel és tejföllel tálaljuk.

Jó tudni:

Egy igazi gombás leves, egyenesen a bakonyi betyároktól.

megosztás