Andalúziai zöldsaláta

Elkészítési idő
15
perc

Összetevők

  • 1 fej fejes saláta
  • 1 csokor piros retek
  • 1 csokor újhagyma
  • 2 db zöldpaprika
  • 5 evőkanál olívaolaj
  • 4 fehérborecet

Elkészítés

01

A salátát leveleire szedve megmossuk, leszárogatjuk, majd metéltre vágjuk, de még jobb, ha kis darabokra tépjük.

02

 hámozatlan uborkát és retket vékony karikákra szeljük, a salátához adjuk, akárcsak a megtisztított és felaprított újhagymát.

03

A paprika magházát eltávolítjuk, húsát hosszában félbe vágjuk, majd felszeleteljük. Az így előkészített zöldségeket salátástálban jól összeforgatjuk.

04

Az olajat az ecettel elkeverjük, megsózzuk, megborsozzuk és a zöldségekre locsoljuk, laza mozdulatokkal, összeforgatjuk, tálalásig, letakarva hűtőszekrényben tartjuk.

megosztás