Andalúziai zöldsaláta
Összetevők
- 1 fej fejes saláta
- 1 csokor piros retek
- 1 csokor újhagyma
- 2 db zöldpaprika
- 5 evőkanál olívaolaj
- 4 fehérborecet
Elkészítés
01
A salátát leveleire szedve megmossuk, leszárogatjuk, majd metéltre vágjuk, de még jobb, ha kis darabokra tépjük.
02
hámozatlan uborkát és retket vékony karikákra szeljük, a salátához adjuk, akárcsak a megtisztított és felaprított újhagymát.
03
A paprika magházát eltávolítjuk, húsát hosszában félbe vágjuk, majd felszeleteljük. Az így előkészített zöldségeket salátástálban jól összeforgatjuk.
04
Az olajat az ecettel elkeverjük, megsózzuk, megborsozzuk és a zöldségekre locsoljuk, laza mozdulatokkal, összeforgatjuk, tálalásig, letakarva hűtőszekrényben tartjuk.