srtjrtsrjrtj

Ananászos sertésnyárs

Elkészítési idő
60
perc

Összetevők

  • 60 dkg Regnum sertés steak
  • 1 dl olaj
  • 1
  • 1 mokkáskanál őrölt fekete bors
  • 1 mokkáskanál garam masala
  • 1 szójaszósz
  • 1 dl sör
  • 25 dkg ananász

Elkészítés

01

A húst megmossuk, leszárogatjuk, majd kb 1,5 centis kockákra vágjuk. A páchoz valókat alaposan összekeverjük, a húskockákat beleforgatjuk, majd letakarva, hűtőszekrényben egy éjszakán át érleljük.

02

Az ananászt megtisztítjuk, hosszában félbevágva, torzsáját kimetsszük, húsát 1,5 centis kockákra daraboljuk.

03

A pácolt hússal váltakozva nyársra húzzuk, majd nem túl izzó faszénparázs fölé helyezett rostsütő lapon többször megforgatva, kb. 15 perc alatt megsütjük.

04

Sütés közben a maradék páclével vagy olajjal kenegetjük.

megosztás