Ananászos epersaláta
Összetevők
- 1 db ananász (lehet konzerv is)
- 50 dkg friss eper
- 2 dl habtejszín
- 2 evőkanál porcukor
- 1 csomag vaníliás cukor
Elkészítés
01
Az ananászt megmossuk, leszárogatjuk, majd a bóbitájánál kezdve félbevágjuk. Belsejét kiskéssel körbevágjuk, majd kanállal ügyesen kivesszük. Középen látható torzsája, amit ék alakban kiemelünk. Ez általában fás. Ilyenkor félretesszük, különben elropogtathatjuk, de a salátába nem kerülhet.
02
Az ananász húsát 1,5 centis kockákra daraboljuk.
03
Az epret megmossuk, lecsöpögtetjük, kicsumázzuk, majd a szemeket csinos kis cikkekre vágjuk.
04
A tejszínt kemény habbá verjük, a vége felé a porcukrot és a vaníliás cukrot is beleszórjuk.
05
A gyümölcsöket ebbe a habba forgatjuk, és az ananász héjába töltve, jól behűtve tálaljuk.