Ananászos epersaláta

Elkészítési idő
30
perc

Összetevők

  • 1 db ananász (lehet konzerv is)
  • 50 dkg friss eper
  • 2 dl habtejszín
  • 2 evőkanál porcukor
  • 1 csomag vaníliás cukor

Elkészítés

01

Az ananászt megmossuk, leszárogatjuk, majd a bóbitájánál kezdve félbevágjuk. Belsejét kiskéssel körbevágjuk, majd kanállal ügyesen kivesszük. Középen látható torzsája, amit ék alakban kiemelünk. Ez általában fás. Ilyenkor félretesszük, különben elropogtathatjuk, de a salátába nem kerülhet. 

02

Az ananász húsát 1,5 centis kockákra daraboljuk.

03

Az epret megmossuk, lecsöpögtetjük, kicsumázzuk, majd a szemeket csinos kis cikkekre vágjuk. 

04

A tejszínt kemény habbá verjük, a vége felé a porcukrot és a vaníliás cukrot is beleszórjuk. 

05

A gyümölcsöket ebbe a habba forgatjuk, és az ananász héjába töltve, jól behűtve tálaljuk.

megosztás