Almás-sajtos újhagymasaláta
Összetevők
- 1 újhagyma
- 25 dkg keménysajt
- 4 db alma
- 1 db citrom
- 4 evőkanál majonéz
- 2 dl tejföl
- 1 mustár
- 1 mokkáskanál porcukor
Elkészítés
01
Az újhagymát jól megmossuk. Zöld szárát apróra vágva félretesszük. Törzsét kisujjnyi vastagon fölszeleteljük, megsózzuk
02
A sajtot és a meghámozott, kicsumázott almát a hagymához hasonló darabokra vágjuk. Az almára citromlevet csepegtetünk, nehogy megbarnuljon.
03
A majonézt a tejföllel összekeverjük, a mustárral meg a porcukoral ízesítjük, és az előkészített hozzávalókat beleforgatjuk. Az újhagyma fölapríott zöldjével fűszerezzük. Letakarjuk, hűtőszekrényben 2-3 órán át érleljük.