Almás-sajtos újhagymasaláta

Elkészítési idő
30
perc

Összetevők

  • 1 újhagyma
  • 25 dkg keménysajt
  • 4 db alma
  • 1 db citrom
  • 4 evőkanál majonéz
  • 2 dl tejföl
  • 1 mustár
  • 1 mokkáskanál porcukor

Elkészítés

01

Az újhagymát jól megmossuk. Zöld szárát apróra vágva félretesszük. Törzsét kisujjnyi vastagon fölszeleteljük, megsózzuk

02

A sajtot és a meghámozott, kicsumázott almát a hagymához hasonló darabokra vágjuk. Az almára citromlevet csepegtetünk, nehogy megbarnuljon.

03

A majonézt a tejföllel összekeverjük, a mustárral meg a porcukoral ízesítjük, és az előkészített hozzávalókat beleforgatjuk. Az újhagyma fölapríott zöldjével fűszerezzük. Letakarjuk, hűtőszekrényben 2-3 órán át érleljük.

megosztás