Almás, sajtos körtesaláta
Összetevők
- 2 db körte
- 15 dkg Trappista sajt
- 2 db alma
- 2 db főtt tojás
- 5 evőkanál majonéz
- 2 evőkanál tejföl
- 1 csokor petrezselyem
- 1 mokkáskanál tengeri só
- 1 csipet őrölt fehérbors
- 1 porcukor
- 1 mustár
Elkészítés
01
A körtéket meghámozzuk, félbevágva magházukat kimetsszük, majd a szintén kicsumázott almákkal meg a sajttal együtt egy centis kockákra vágjuk.
02
A főtt tojásokat csíkokra metéljük, amit tojásszeletelővel a legegyszerűbb elvégezni.
03
A majonézt a tejföllel simára keverjük, a fölaprított petrezselyemmel fűszerezzük, megsózzuk, megborsozzuk, a porcukorral és a mustárral ízesítjük.
04
Az előkészített hozzávalókat lazán összeforgatjuk, majd letakarva hűtőszekrénybe rakjuk és 2-3 óra alatt jól behűtjük.