Összetevők
- 25 dkg liszt
- 1 db tojás
- 3 evőkanál cukor
- 2 dkg élesztő
- 3 evőkanál sütőmargarin
- 1 dl tej
- 1 db alma
Elkészítés
01
A lisztet a tojással, a cukorral, csipetnyi sóval és az élesztővel tálba töltjük. Az olvasztott margarint meg a tejet hozzáadjuk, majd könnyű tésztává dagasztjuk.
02
Letakarva, langyos helyen 25 percig kelesztjük.
03
Közben az almát meghámozzuk, magházát kimetsszük, majd nagy lyukú reszelőn lereszeljük.
04
A reszelt almát a tésztába dolgozzuk.
05
Serpenyőben olajat forrósítunk, majd a masszából két evőkanállal kisebb darabokat szaggatunk bele. 2-3 perc alatt aranybarnára sütjük. Szűrőlapáttal papírtörölközőre szedjük, hogy a felesleges zsíradékot leitassuk róla.
06
A cukrot a fahéjjal összekeverjük, a puffancsokat megforgatjuk benne és azon melegében tálaljuk.