afsafasfsafhhh

Almás puffancsok

Elkészítési idő
60
perc

Összetevők

  • 25 dkg liszt
  • 1 db tojás
  • 3 evőkanál cukor
  • 2 dkg élesztő
  • 3 evőkanál sütőmargarin
  • 1 dl tej
  • 1 db alma

Elkészítés

01

A lisztet a tojással, a cukorral, csipetnyi sóval és az élesztővel tálba töltjük. Az olvasztott margarint meg a tejet hozzáadjuk, majd könnyű tésztává dagasztjuk.

02

Letakarva, langyos helyen 25 percig kelesztjük.

03

Közben az almát meghámozzuk, magházát kimetsszük, majd nagy lyukú reszelőn lereszeljük.

04

A reszelt almát a tésztába dolgozzuk.

05

Serpenyőben olajat forrósítunk, majd a masszából két evőkanállal kisebb darabokat szaggatunk bele. 2-3 perc alatt aranybarnára sütjük. Szűrőlapáttal papírtörölközőre szedjük, hogy a felesleges zsíradékot leitassuk róla.

06

A cukrot a fahéjjal összekeverjük, a puffancsokat megforgatjuk benne és azon melegében tálaljuk.

megosztás