Összetevők
- 2 db alma
- 20 dkg liszt
- 3 dl tej
- 2 db tojás
- 2 dl vörösbor
- 15 dkg mazsola
- 1 őrölt fahéj
- 10 dkg csipkebogyó lekvár
- 20 dkg fehércsokoládé
Elkészítés
A tojást és a tejet fél kávéskanál sóval összekeverjük, és csomómentesre eldolgozzuk benne a lisztet. Fél órán át pihentetjük, és addig elkészítjük a portóis mazsolát.
Ehhez a kétféle bort feltesszük főni, nagy lángon 2,5 decire redukáljuk. Ekkor beletesszük a mazsolát és a fahéjat, és további 10 percig főzzük
Utoljára adjuk hozzá a lekvárt, de már csak éppen, hogy feloldjuk a lekvárt, és le is vesszük a tűzről.
Ha a kihülés során megdermed és összesűrűsödik, Portóival lehet higítani.
A fehércsoki felolvasztásához vizet melegítünk, hogy gőz felett tudjuk megolvasztani. Folyamatosan kevergetjük az olvasztás közben.
Az almákat meghámozzuk, nagylyukú reszelőn lereszeljük, és a palacsintatésztába forgatjuk. Kisütjük az almás palacsintákat és háromszögletűre hajtjuk őket.
Tálalás: A palacsintákat tányérokra adagoljuk, megszórjuk a portóis mazsolával. Olvasztott fehércsokival és porcukorral díszítjük.