afafafafafa

Almás palacsinta portói mazsolával

Elkészítési idő
45
perc

Összetevők

  • 2 db alma
  • 20 dkg liszt
  • 3 dl tej
  • 2 db tojás
  • 2 dl vörösbor
  • 15 dkg mazsola
  • 1 őrölt fahéj
  • 10 dkg csipkebogyó lekvár
  • 20 dkg fehércsokoládé

Elkészítés

01

A tojást és a tejet fél kávéskanál sóval összekeverjük, és csomómentesre eldolgozzuk benne a lisztet. Fél órán át pihentetjük, és addig elkészítjük a portóis mazsolát.

02

Ehhez a kétféle bort feltesszük főni, nagy lángon 2,5 decire redukáljuk. Ekkor beletesszük a mazsolát és a fahéjat, és további 10 percig főzzük

03

Utoljára adjuk hozzá a lekvárt, de már csak éppen, hogy feloldjuk a lekvárt, és le is vesszük a tűzről.

04

Ha a kihülés során megdermed és összesűrűsödik, Portóival lehet higítani.

05

A fehércsoki felolvasztásához vizet melegítünk, hogy gőz felett tudjuk megolvasztani. Folyamatosan kevergetjük az olvasztás közben.

06

Az almákat meghámozzuk, nagylyukú reszelőn lereszeljük, és a palacsintatésztába forgatjuk. Kisütjük az almás palacsintákat és háromszögletűre hajtjuk őket.

Tálalás: A palacsintákat tányérokra adagoljuk, megszórjuk a portóis mazsolával. Olvasztott fehércsokival és porcukorral díszítjük.

megosztás