x

Alföldi gulyásleves bográcsban

Elkészítési idő
130
perc
Elkészítési idő

Összetevők

  • 60 dkg marhalábszár
  • 4 fej vöröshagyma
  • 2 szem paradicsom
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 liter zöldségalaplé
  • 2 db tv-paprika
  • 1 dl olaj
  • 4 szál sárgarépa
  • 2 szál fehérrépa
  • 1 kicsi zeller
  • 1 db burgonya
  • 1 kávéskanál fűszerpaprika
  • 0.5 kávéskanál őrölt köménymag
  • só, bors

Elkészítés

01

Az apróra vágott hagymát az olajon (hagyományosan sertészsíron) üvegesre dinszteljük, majd az apróra vágott paprikával együtt tovább pirítjuk. 

02

Hozzáadjuk az apróra vágott paradicsomot, és addig pirítjuk tovább, amíg a paradicsom szét nem esik. Ekkor félrehúzzuk a tűzről és rászórjuk a fűszerpaprikát.

03

A szintén apró kockákra vágott húst is a fazékba tesszük a fűszerekkel és a zúzott fokhagymával együtt, majd felöntjük a zöldség alaplével.

04

A majdnem puhára főtt húshoz adjuk hozzá az 1×1 centiméteres kockára vágott zöldségeket. Amikor ezek is kezdenek puhulni, hozzáadjuk a szintén 1×1 centiméteres kockára vágott burgonyát is, és az egészet puhára főzzük.

05

Ízlés szerint házi csipetkével kínáljuk.

Nagyon finom, laktató, tradicionális magyar étel. Jó időben bográcsozásra kiválóan alkalmas.

megosztás