Összetevők
- 8 db tojás
- 15 dkg
- 10 evőkanál hideg víz
- 11 evőkanál liszt
- 5 dkg porcukor
- 20 dkg porcukor
- 20 dkg friss áfonya
- 5 dl fehérbor
Elkészítés
A tojásokat (4 db) szétválasztjuk, sárgájukat a vízzel habosra felverjük, majd a 10 dkg cukorral addig keverjük tovább, míg az utóbbi felolvad benne, és kissé kifehéredik, tejföl sűrűségű lesz.
A lisztet beleszórjuk. A tojásfehérjét kemény habbá verjük, a vége felé evőkanalanként a porcukrot is hozzá adjuk, majd óvatosan az előzőekbe forgatjuk. Végül sütőpapírral bélelt tepsire simítjuk.
Előmelegített sütőben 180°C-on 16-17 perc alatt megsütjük.
Közben elkészítjük a borhabot. Ehhez a bort a fűszerekkel fölforraljuk. A cukrot (5 dkg) a tojások sárgájával (4 db) fehéredésig keverjük, a lisztet (1 ek) beledolgozzuk. A bort kevergetve rászűrjük, a tűzre téve – és továbbra is kevergetve - fölforraljuk, ezalatt kellően besűrűsödik.
A tojásfehérjét kemény habbá verjük, és a boros krémet még forrón beleforgatjuk.
Tálaláskor a piskótát 4 centis kockákra vágjuk, a borhabbal meglocsoljuk, végül a megmosott áfonyával gazdagon megszórjuk.