sütőtökös gnocchi

Zsályás sajtszószban sült sütőtökös gnocchi al forno

Elkészítési idő
60
perc
Elkészítési idő

Összetevők

  • 0.5 kg sütőtök
  • 0.25 kg mascarpone
  • 1 tojássárgája
  • 1 teáskanál
  • 1 csipet bors
  • 0.5 db szerecsendió
  • 15 dkg liszt
  • 2 dl tejszín
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1 evőkanál zsálya
  • 20 dkg keménysajt

Elkészítés

01

A tököt meghámozom, felkockázom, párolórácson fedő alatt pár perc alatt puhára párolom.

02

Felteszek vizet forrni.

03

Egy keverőtálban villával összetöröm és a mascarponéval vagy ricottával krémesre keverem.

04

Fűszerezem, elkeverem benne a tojást és jól beledolgozom a lisztet.

05

Két kiskanál segítségével galuskaformákat szaggatok és tízesével kifőzöm őket lobogó sós vízben. (Miután feljöttek a víz felszínére, még egy percig főzöm őket.)

06

A kifőtt gnocchikat egy kivajazott hőálló tálba kanalazom, miután jól lecsöpögtettem.

07

A sajtmártáshoz a (zab)tejszínt a zúzott fokhagymával és a zsályával, illetve a sajttal elkeverem, elosztom a gnocchik tetején, megszórom a maradék reszelt sajttal, és 190 fokos, előmelegített sütőben 40 perc alatt készre sütöm a fogást.

megosztás