Zsályás sajtszószban sült sütőtökös gnocchi al forno
Összetevők
- 0.5 kg sütőtök
- 0.25 kg mascarpone
- 1 tojássárgája
- 1 teáskanál só
- 1 csipet bors
- 0.5 db szerecsendió
- 15 dkg liszt
- 2 dl tejszín
- 3 gerezd fokhagyma
- 1 evőkanál zsálya
- 20 dkg keménysajt
Elkészítés
01
A tököt meghámozom, felkockázom, párolórácson fedő alatt pár perc alatt puhára párolom.
02
Felteszek vizet forrni.
03
Egy keverőtálban villával összetöröm és a mascarponéval vagy ricottával krémesre keverem.
04
Fűszerezem, elkeverem benne a tojást és jól beledolgozom a lisztet.
05
Két kiskanál segítségével galuskaformákat szaggatok és tízesével kifőzöm őket lobogó sós vízben. (Miután feljöttek a víz felszínére, még egy percig főzöm őket.)
06
A kifőtt gnocchikat egy kivajazott hőálló tálba kanalazom, miután jól lecsöpögtettem.
07
A sajtmártáshoz a (zab)tejszínt a zúzott fokhagymával és a zsályával, illetve a sajttal elkeverem, elosztom a gnocchik tetején, megszórom a maradék reszelt sajttal, és 190 fokos, előmelegített sütőben 40 perc alatt készre sütöm a fogást.