Zöldspárga citromos spagettivel
Összetevők
- 35 dkg spagetti
- 50 dkg zöld spárga
- 3 evőkanál olívaolaj
- 2 evőkanál vaj
- 2 dl főzőtejszín
- 1 db citrom
- 1 csokor petrezselyem
- 0.5 teáskanál cukor
Elkészítés
01
A vékony spagettit feltesszük főni. A spárgát megpucoljuk, vékony, ferde szeletekre vágjuk.
02
Az olívaolajat egy wokban melegíteni kezdjük, felolvasztjuk, és elkeverjük benne a vajat; rádobjuk a spárgaszeleteket, ízesítjük sóval, cukorral, hozzáöntjük a balzsamecetet, a tejszínt, ráreszeljük a citrom héját és őrölünk rá egy kis borsot is.
03
Erősen forraljuk, amíg sűrűsödni nem kezd - ekkor kész, és a tészta is megfőtt, tehát tálalhatunk.
Tálalás
A spárgát elosztjuk a tányérokon, a tetejére tesszük a spagettit; megszórjuk vágott petrezselyemmel, parmezánforgáccsal, és meglocsoljuk balzsamecet redukcióval.