Zöldségleves

Elkészítési idő
20
perc
Előkészítési idő
60
perc
Elkészítési idő

Összetevők

  • 1 fej vöröshagyma
  • 3 ek. olaj
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 30 dkg sárgarépa
  • 30 dkg petrezselyemgyökér
  • 30 dkg zeller
  • 1 kis fej karalábé
  • 20 dkg brokkolirózsa
  • 50 dkg zöld spárga
  • 30 dkg zöldborsó (fagyasztott)
  • 1 csokor lestyán
  • 1 csokor petrezselyem
  • 2 liter víz
  • 4 tk.

Opcionálisan

  • Ha nem fontos, hogy a leves gluténmentes legyen, főzhetünk hozzá 20 dkg eperlevelet is levesbetétként.

Elkészítés

01

 A zöldségeket meghámozzuk, és nagyobb darabokra vágjuk. 

02

A spárga szárának alsó, fás részét levágjuk, a megmaradt szárat kettévágjuk.

03

A hagymát megpucoljuk és kettévágjuk, majd egy nagyobb lábasban az olajon megpirítjuk a vágással lefelé. 

04

Hozzáadjuk a többi zöldséget – a spárga és a borsó kivételével –, és felöntjük a vízzel.

05

Sózzuk, hozzáadjuk a lestyánt és a petrezselymet, majd 50 percig főzzük fedő alatt, alacsony hőfokon.

06

Ekkor kihalásszuk a zöldfűszercsokrokat és a hagymát, majd hozzáadjuk a leveshez a spárgát és a borsót. 

07

 További 10 percig főzzük, majd tálaljuk. 

Jó tudni:

Ez a leves szinte bármilyen diétába/étrendbe beilleszthető, ráadásul rengeteg vitamindús zöldséget tartalmaz.

megosztás