Összetevők
- 2 szelet teljes kiőrlésű kenyér
- 3 ek. szendvicskrém
- 2 db tojás
- 10 szál zöld spárga
- 1 ek. extra szűz
- só, bors
- a tálaláshoz kevés pirospaprika
Elkészítés
01
A kenyereket megpirítjuk.
02
Egy grillserpenyőt közepes lángon szárazon felhevítünk. Közben a spárgákat megmossuk, a fás végüket levágjuk, majd szárazra töröljük. Az olaj felét beleöntjük a serpenyőbe, majd rátesszük a spárgát. Sózzuk, borsozzuk. 2-3 percig sütjük a spárgákat az egyik oldalon, majd átforgatjuk őket.
03
Közben egy másik serpenyőben a maradék olajat is felhevítjük. Megsütjük a tükörtojásokat.
04
A pirítóst megkenjük a zöldségkrémmel, ráhalmozzuk a spárgákat, majd óvatosan rátesszük a tükörtojást. Azonnal tálaljuk.