Összetevők
- 10 dkg kuszkusz
- 12 db gomba
- 2 ek. extra szűz
- 1 szál póréhagyma
- 1-1 db piros, zöld, sárga paprika felkockázva
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 nagy marék friss spenót
- 2 ek. vörös pesztó
- 1 nagy csokor petrezselyem
- só, bors
Elkészítés
A gombákat megtisztítjuk, a kalapjukból a szárat kivágjuk, és egy hőálló sütőedénybe tesszük. Sózzuk, borsozzuk, kevés olajjal meglocsoljuk.
A kuszkuszt tálba tesszük, 2 dl forró vízzel felöntjük, hozzákeverünk 2 teáskanál sót, és lefedve hagyjuk megpuhulni. (Mindig kétszeres mennyiségű vizet használjunk a kuszkusz főzéséhez.) Közben a sütőt 180 fokra előmelegítjük.
Az olajat egy serpenyőbe öntjük, majd a finomra vágott póréhagymát megdinszteljük rajta. Hozzáadjuk az áttört fokhagymát, a felkockázott paprikákat, és összekeverjük.
Amikor a paprika kissé megpuhult, hozzáadjuk a durvára vágott spenótot, összemelegítjük, majd levesszük a tűzről.
Ekkor hozzákeverjük a pesztót, a finomra vágott petrezselymet és a kuszkuszt. Az egészet óvatosan összeforgatjuk, majd megtöltjük vele a gombafejeket.
Körülbelül 30–40 perc alatt készre sütjük.
A kuszkusz durumbúzából őrölt, előgőzölt búza, amelynek szemcsemérete kisebb a bulgurénál. Köretnek, salátákhoz és édességekhez is jó választás.