Zöldséges kuszkusszal töltött gombafejek

Elkészítési idő
30
perc
Előkészítési idő
35
perc
Elkészítési idő
10
perc
Pihentetési idő

Összetevők

  • 10 dkg kuszkusz
  • 12 db gomba
  • 2 ek. extra szűz olívaolaj
  • 1 szál póréhagyma
  • 1-1 db piros, zöld, sárga paprika felkockázva
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 nagy marék friss spenót
  • 2 ek. vörös pesztó
  • 1 nagy csokor petrezselyem
  • só, bors

Elkészítés

01

A gombákat megtisztítjuk, a kalapjukból a szárat kivágjuk, és egy hőálló sütőedénybe tesszük. Sózzuk, borsozzuk, kevés olajjal meglocsoljuk. 

02

A kuszkuszt tálba tesszük, 2 dl forró vízzel felöntjük, hozzákeverünk 2 teáskanál sót, és lefedve hagyjuk megpuhulni. (Mindig kétszeres mennyiségű vizet használjunk a kuszkusz főzéséhez.) Közben a sütőt 180 fokra előmelegítjük.

03

Az olajat egy serpenyőbe öntjük, majd a finomra vágott póréhagymát megdinszteljük rajta. Hozzáadjuk az áttört fokhagymát, a felkockázott paprikákat, és összekeverjük.

04

Amikor a paprika kissé megpuhult, hozzáadjuk a durvára vágott spenótot, összemelegítjük, majd levesszük a tűzről.

05

Ekkor hozzákeverjük a pesztót, a finomra vágott petrezselymet és a kuszkuszt. Az egészet óvatosan összeforgatjuk, majd megtöltjük vele a gombafejeket.

06

Körülbelül 30–40 perc alatt készre sütjük.

Jó tudni:

A kuszkusz durumbúzából őrölt, előgőzölt búza, amelynek szemcsemérete kisebb a bulgurénál. Köretnek, salátákhoz és édességekhez is jó választás.

megosztás