x

Zöldséges borjúfalatok galuskával

Elkészítési idő
60
perc
Elkészítési idő

Összetevők

  • 60 dkg borjúcomb
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 kávéskanál
  • 1 szál sárgarépa
  • 1 szál fehérrépa
  • 1 szelet zeller
  • 10 dkg gomba
  • 3 dkg vaj
  • 20 dkg zöldborsó
  • 1 csokor petrezselyem
  • 2 ek. liszt
  • 1.5 dl főzőtejszín
  • 4 ek. olaj

Elkészítés

01

A húst 1,5 centis kockákra vágjuk, és forró olajon lepirítjuk.

02

A hagymát finomra aprítjuk, hozzáadjuk a húshoz, és üvegesre pirítjuk.

03

Közben az összes zöldséget megtisztítjuk, kis hasábokra vágjuk, és amikor a hús már félig puha, előbb a sárgarépát, a fehérrépát és a zellert adjuk hozzá. Sózzuk, borsozzuk, majd kb. 20 percig főzzük. 

04

Ez idő alatt a gombát felszeleteljük, egy külön edényben vajon megpi - rítjuk, majd belekeverjük a borsót a felaprított petrezselyemmel együtt. 2-3 percig együtt pároljuk, és a zöldséges borjúhoz adjuk.

05

Végezetül a lisztet a tejszínnel simára keverjük, a zöldséges ragu levét ízlés szerint ezzel sűrítjük.

06

Köretként galuskát kínálunk. 

A cukkini népszerűsége folyamatosan és erőteljesen ível felfelé. Nem véletlenül. Nagyon „simulékony”, sok mindenhez jól passzol, így a szűzpecsenyéhez is.

megosztás