Zöldséges borjúfalatok galuskával
Összetevők
- 60 dkg borjúcomb
- 1 fej vöröshagyma
- 1 kávéskanál só
- 1 szál sárgarépa
- 1 szál fehérrépa
- 1 szelet zeller
- 10 dkg gomba
- 3 dkg vaj
- 20 dkg zöldborsó
- 1 csokor petrezselyem
- 2 ek. liszt
- 1.5 dl főzőtejszín
- 4 ek. olaj
Elkészítés
A húst 1,5 centis kockákra vágjuk, és forró olajon lepirítjuk.
A hagymát finomra aprítjuk, hozzáadjuk a húshoz, és üvegesre pirítjuk.
Közben az összes zöldséget megtisztítjuk, kis hasábokra vágjuk, és amikor a hús már félig puha, előbb a sárgarépát, a fehérrépát és a zellert adjuk hozzá. Sózzuk, borsozzuk, majd kb. 20 percig főzzük.
Ez idő alatt a gombát felszeleteljük, egy külön edényben vajon megpi - rítjuk, majd belekeverjük a borsót a felaprított petrezselyemmel együtt. 2-3 percig együtt pároljuk, és a zöldséges borjúhoz adjuk.
Végezetül a lisztet a tejszínnel simára keverjük, a zöldséges ragu levét ízlés szerint ezzel sűrítjük.
Köretként galuskát kínálunk.
A cukkini népszerűsége folyamatosan és erőteljesen ível felfelé. Nem véletlenül. Nagyon „simulékony”, sok mindenhez jól passzol, így a szűzpecsenyéhez is.