Zöldmetélt sütőtökös-narancsos-paradicsomos mártásban
Összetevők
- 2 evőkanál olívaolaj
- 10 dkg vöröshagyma
- 50 dkg sütőtök
- 1 evőkanál sűrített paradicsom
- 2 dl almalé
- 2 dl 100%-os narancslé
- 1 currypor
- 1 őrölt fehérbors
- 1 evőkanál vaj
- 20 dkg spenót
- 20 dkg zöldmetélt
Elkészítés
01
A hagymát megpucoljuk, majd apróra, a megtisztított tököt kis kockákra vágjuk.
02
Az olajon világossárgára pirítjuk a hagymát, hozzákeverjük a paradicsompürét és a fűszereket, sózzuk, átforrósítjuk, beleöntjük az alma- és a narancslevet és hozzáadjuk a kockára vágott tököt.
03
Addig főzzük, amíg a tök puha nem lesz és a mártás be nem sűrűsödik.
04
A tésztához a vajon megfonnyasztjuk a megmosott és lecsepegtetett spenótot.
05
Az elkészítési útmutatónak megfelelően kifőzzük a zöldmetéltet és a spenóthoz keverjük.
06
A tésztát tányérokra adagoljuk, meglocsoljuk a mártással és a tetejére szórjuk a parmezánt.