Zöldfűszeres, tonhalas tészta

Elkészítési idő
5
perc
Előkészítési idő
15
perc
Elkészítési idő

Összetevők

  • 20 dkg Fusilli tészta
  • 1 db sós vízben eltett tonhalkonzerv
  • 1 db kápiapaprika
  • 2 ek. extra szűz
  • 1 kis csokor petrezselyem
  • 1 kis csokor bazsalikom
  • 0.5 citrom leve
  • 2 szál újhagyma
  • 1 kk. kapribogyó
  • só, bors

Elkészítés

01

Egy nagyobb fazékban vizet forralunk, és bőségesen megsózzuk.

02

Amikor forr, beletesszük a tésztát, és a csomagoláson jelzett ideig al dentére (roppanósra) főzzük.

03

Közben az olívaolajat késes robotgépbe tesszük. A bazsalikom száráról letépkedjük a leveleket, és az olajhoz adjuk. A petrezselyemleveleket szintén a robotgépbe tesszük, hozzáadunk 1/2 teáskanál sót, ízlés szerint borsot, majd alacsony fokozaton felaprítjuk.

04

A megfőtt tésztát leszűrjük, de nem mossuk le hideg víz alatt, hanem rögtön összekeverjük a zöldfűszeres szósszal. Hozzáadjuk az apró kockákra vágott paprikát, és ízlés szerint sózzuk, borsozzuk.

05

A tonhalkonzervet szűrőkanálba tesszük, alaposan lecsepegtetjük, majd a tonhalat egy tálba kanalazzuk, és villával összetörjük. Hozzáadjuk a kapribogyót is. Ráfacsarjuk egy fél citrom levét, és a tészta tetejére halmozzuk. 

06

 Az újhagymákat megmossuk, felkarikázzuk, és a tésztához adjuk.

07

Jól záródó üvegben vagy műanyag dobozban a felhasználásig hűtőben tároljuk.

Jó tudni:

A durumliszt sikértartalma magas, ezért tojás hozzáadása nélkül is remek tészta készíthető belőle.

megosztás