Zelleres almasaláta

Elkészítési idő
30
perc
Előkészítési idő
10
perc
Elkészítési idő
60
perc
Pihentetési idő

Összetevők

  • 5 dkg majonéz
  • 5 dkg mustár
  • 30 dkg natúr joghurt
  • 1 szál újhagyma
  • 5 dkg savanyú uborka
  • 2 ek. almaecet 100%-os
  • ízlés szerint
  • 30 dkg zeller
  • 30 dkg alma
  • 20 dkg sárgarépa

Elkészítés

01

Az öntethez a hagymát és a savanyú uborkát felaprítjuk, majd összekeverjük a majonézzel, a joghurttal, a mustárral és az almaecettel. Ízlés szerint sóval ízesítjük. 

02

A zellert, az almát és a sárgarépát meghámozzuk.

03

Az almát nagy lyukú reszelőn, a répát és a zellert pedig kis lyukú reszelőn lereszeljük. 

04

Az alapanyagokat összekeverjük az öntettel és hűtőben tároljuk tálalásig, de minimum egy órát, hogy az ízek összeérjenek.

Jó tudni:

A majonéz mellett főként natúr joghurttal készül, ezáltal jóval alacsonyabb a zsírtartalma.

megosztás