Összetevők
- 5 dkg majonéz
- 5 dkg mustár
- 30 dkg natúr joghurt
- 1 szál újhagyma
- 5 dkg savanyú uborka
- 2 ek. almaecet 100%-os
- só ízlés szerint
- 30 dkg zeller
- 30 dkg alma
- 20 dkg sárgarépa
Elkészítés
01
Az öntethez a hagymát és a savanyú uborkát felaprítjuk, majd összekeverjük a majonézzel, a joghurttal, a mustárral és az almaecettel. Ízlés szerint sóval ízesítjük.
02
A zellert, az almát és a sárgarépát meghámozzuk.
03
Az almát nagy lyukú reszelőn, a répát és a zellert pedig kis lyukú reszelőn lereszeljük.
04
Az alapanyagokat összekeverjük az öntettel és hűtőben tároljuk tálalásig, de minimum egy órát, hogy az ízek összeérjenek.
Jó tudni:
A majonéz mellett főként natúr joghurttal készül, ezáltal jóval alacsonyabb a zsírtartalma.