Zé-féle carbonara tortellini
Összetevők
- 100 g császárszalonna húsos
- 1 ek. olaj
- 1 csomag SPAR spenótos tortellini
- 2 db tojássárgája
- 2 db tojás - egész
- 50 g parmezán reszelve
- 130 ml tésztafőző víz
- só, bors
Elkészítés
A kockákra vágott húsos szalonnát közepes lángon jó ropogósra pirítjuk az olajon, majd félretesszük.
A tésztát forró, sós vízben főzni kezdjük, közben a tojássárgáját és az egész tojásokat alaposan összekeverjük a finomra reszelt parmezánnal, sóval és borssal, majd adunk hozzá 50 ml-t a tészta főzővizéből.
A szalonnára is rakunk 70-80 ml főzővizet, kicsit visszaforraljuk, beleforgatjuk a kifőtt tésztát, majd gyorsan összeforgatjuk a tojásos keverékkel. Alacsony láng felett, csak időnként a tűz felett tartva, addig rázzuk-keverjük a tésztát, míg a mártás gyönyörű krémes állagúra sűrűsödik.
Fontos, hogy nem szabad sok hőt kapnia, mert rántottás lesz, annyi viszont kell neki, hogy szépen bekrémesedjen, szóval csak ügyesen!
Ahogy kész, rögtön meg kell enni, nincs kecmec, a carbonara csak frissen az igazi!