Zablisztes köményes keksz

Elkészítési idő
15
perc
Előkészítési idő
60
perc
Pihentetési idő
15
perc
Előkészítési idő
20
perc
Sütési idő

Összetevők

  • 20 dkg zabliszt
  • 5 dkg zabpehely
  • 5 dkg fehér szezámmag
  • 7 dkg vaj
  • 1 mokkáskanál
  • 1 mokkáskanál fűszerkömény őrölve

A sütéshez

  • 1 ek. fűszerkömény - egész
  • 1 db tojás

Elkészítés

01

Az alkotóelemeket robotgéppel összekeverjük, majd ezt követően hozzáadunk 1-1,2 dl vizet és azzal is összegyúrjuk. 

02

A tésztából gombócot formázunk és hűtőben minimum 1 órán át pihentetjük.

03

A hűtőből kivett tésztát nagyon vékonyra (2-3 mm) kinyújtjuk, és egy éles késsel kis négyzetekre vágjuk. Minél vékonyabb a tészta, annál ropogósabb lesz sütés után. 

04

A sütőt előmelegítjük 180 fokra.

05

A négyzeteket a sütőpapírral kibélelt tepsire tesszük.  

06

Az előmelegített sütőben 10 perc alatt aranybarnára sütjük a négyzeteket. Két tepsi keksz lesz belőle.

07

Az előmelegített sütőben 10 perc alatt aranybarnára sütjük a négyzeteket. Két tepsi keksz lesz belőle.

Jó tudni:

A kömény antioxidáns hatású flavonoidokat (heszperidin) tartalmaz, valamint jótékonyan hat az emésztésre.

megosztás