Összetevők
- 20 dkg zabliszt
- 5 dkg zabpehely
- 5 dkg fehér szezámmag
- 7 dkg vaj
- 1 mokkáskanál só
- 1 mokkáskanál fűszerkömény őrölve
A sütéshez
- 1 ek. fűszerkömény - egész
- 1 db tojás
Elkészítés
01
Az alkotóelemeket robotgéppel összekeverjük, majd ezt követően hozzáadunk 1-1,2 dl vizet és azzal is összegyúrjuk.
02
A tésztából gombócot formázunk és hűtőben minimum 1 órán át pihentetjük.
03
A hűtőből kivett tésztát nagyon vékonyra (2-3 mm) kinyújtjuk, és egy éles késsel kis négyzetekre vágjuk. Minél vékonyabb a tészta, annál ropogósabb lesz sütés után.
04
A sütőt előmelegítjük 180 fokra.
05
A négyzeteket a sütőpapírral kibélelt tepsire tesszük.
06
Az előmelegített sütőben 10 perc alatt aranybarnára sütjük a négyzeteket. Két tepsi keksz lesz belőle.
07
Az előmelegített sütőben 10 perc alatt aranybarnára sütjük a négyzeteket. Két tepsi keksz lesz belőle.
Jó tudni:
A kömény antioxidáns hatású flavonoidokat (heszperidin) tartalmaz, valamint jótékonyan hat az emésztésre.