Vegán narancsos-gyömbéres loaf

Elkészítési idő
20
perc
Elkészítési idő
50
perc
Sütési idő
180
perc
Pihentetési idő

Összetevők

A süteményhez

  • 250 g növényi tej
  • 80 ml narancslé
  • 125 g olívaolaj
  • 1 db vaníliarúd
  • 4 cm reszelt gyömbér
  • 4 db narancs héja
  • 2 teáskanál szerecsendió
  • 1 teáskanál szegfűbors
  • 1 teáskanál szegfűszeg
  • 335 g finomliszt
  • 250 g porcukor
  • 1 csomag sütőpor
  • 1 csipet

A mázhoz

  • 150 g porcukor
  • 3 evőkanál narancslé
  • 1 db narancs héja

Elkészítés

01

Egy tálban elkeverjük a növényi tejet a narancslével, az olívaolajjal, a vaníliarúd kikapart magjaival, a reszelt gyömbérrel és narancshéjjal, valamint a fűszerekkel, majd beleszitáljuk a lisztet és a porcukrot. Hozzáadjuk a sütőport, a csipet sót, és alaposan elkeverjük.

02

Egy püspökkenyérformát kibélelünk sütőpapírral, beleöntjük a masszát és 180 fokra előmelegített sütőben 50 perc alatt megsütjük. Tűpróbával ellenőrizzük, hogy átsült-e a süti: beleszúrunk egy pálcikát, és ha tisztán jön ki belőle, készen is van. Sütés után legalább 3 órát pihentetjük, az első 1 órában szobahőmérsékleten, aztán a hűtőszekrényben. 

03

A porcukrot kikeverjük a narancslével, és az így kapott mázzal nyakon öntjük a lehűtött loafot, végül frissen reszelt narancshéjjal díszítjük.

megosztás