További engedélyek szükségesek

Vegán karamellizált paradicsomos gnocchi

Elkészítési idő
30
perc
Elkészítési idő

Összetevők

Hozzávalók:

  • 3 ek. olívaolaj
  • 1 fej vöröshagyma
  • 6 db paradicsom
  • 5 gerezd fokhagyma
  • 2 ek. kristálycukor
  • só, bors
  • 400 g koktélparadicsom
  • 300 ml zöldségalaplé
  • 1 ek. oregánó
  • 1 csokor bazsalikom
  • 1 doboz vegaföl
  • 1 ek. keményítő
  • 500 g bolti gnocchi
  • 4 ek. balzsamecet
  • 4 ek. sörélesztőpehely

Elkészítés

01

Egy nagy serpenyőben felhevítjük az olívaolajat, majd rádobjuk a fél karikákra vágott vöröshagymát és a felkockázott paradicsomot, majd  3-4 percig magas lángon pirítjuk. 

02

Rádobjuk a finomra vágott fokhagymagerezdeket, megszórjuk cukorral, sózzuk és borsozzuk. Alaposan elkeverjük, és 10 percig közepes lángon karamellizáljuk.

03

Ezután hozzádobjuk a félbevágott koktélparadicsomokat és felöntjük az alaplével. Beleszórjuk a zöldfűszereket (a bazsalikomlevelekből félreteszünk egy keveset a tálaláshoz), és 5 percig főzzük.

04

A vegafölt kikeverjük a keményítővel, és lassan belekeverjük a szószba. Ekkor hozzáadjuk a gnocchit és a balzsamecet felét is. Elkeverjük és 5 perc alatt készre főzzük.

05

Balzsamecettel meglocsolva, bazsalikomlevelekkel és sörélesztőpehellyel tálaljuk az extra “sajtos” ízért.

megosztás