Vegán karamellizált paradicsomos gnocchi
Összetevők
Hozzávalók:
- 3 ek. olívaolaj
- 1 fej vöröshagyma
- 6 db paradicsom
- 5 gerezd fokhagyma
- 2 ek. kristálycukor
- só, bors
- 400 g koktélparadicsom
- 300 ml zöldségalaplé
- 1 ek. oregánó
- 1 csokor bazsalikom
- 1 doboz vegaföl
- 1 ek. keményítő
- 500 g bolti gnocchi
- 4 ek. balzsamecet
- 4 ek. sörélesztőpehely
Elkészítés
Egy nagy serpenyőben felhevítjük az olívaolajat, majd rádobjuk a fél karikákra vágott vöröshagymát és a felkockázott paradicsomot, majd 3-4 percig magas lángon pirítjuk.
Rádobjuk a finomra vágott fokhagymagerezdeket, megszórjuk cukorral, sózzuk és borsozzuk. Alaposan elkeverjük, és 10 percig közepes lángon karamellizáljuk.
Ezután hozzádobjuk a félbevágott koktélparadicsomokat és felöntjük az alaplével. Beleszórjuk a zöldfűszereket (a bazsalikomlevelekből félreteszünk egy keveset a tálaláshoz), és 5 percig főzzük.
A vegafölt kikeverjük a keményítővel, és lassan belekeverjük a szószba. Ekkor hozzáadjuk a gnocchit és a balzsamecet felét is. Elkeverjük és 5 perc alatt készre főzzük.
Balzsamecettel meglocsolva, bazsalikomlevelekkel és sörélesztőpehellyel tálaljuk az extra “sajtos” ízért.