Vadas nyúl sós, petrezselymes császármorzsával
Összetevők
- 4 db nyúlcomb
- 4 szelet bacon
- 20 dkg sárgarépa
- 20 dkg petrezselyemgyökér
- 20 dkg zeller
- 1 kis fej vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 2 ek. olaj
- 2 dl Pincemester Chardonnay száraz fehérbor
- só ízlés szerint
- 5 db babérlevél
- 5 szem borókabogyó
A császármorzsához
- 4 dkg zabpehely
- 5 dkg zabliszt
- 1 nagy csokor petrezselyem
- 2 dl tej
- 2 db tojás
- 1 mokkáskanál só
- 2 ek. olaj a sütéshez
Elkészítés
A répát, a zellert és a petrezselyemgyökeret meghámozzuk, a hagymát megpucoljuk és mindet felkarikázzuk.
Egy lábasban a zöldségeket 2 evőkanál olajon egy picit megpirítjuk, majd felöntjük a fehérborral.
A fokhagymát megpucoljuk és a babérlevéllel, a borókabogyóval együtt a zöldségekhez adjuk. Sóval ízesítjük.
A nyúlcombokat enyhén megsózzuk, betekerjük a szalonnával, majd a zöldségekre helyezzük és fedő alatt 1 órán át alacsony hőfokon pároljuk.
A császármorzsához a zabpelyhet és a zablisztet összekeverjük.
A petrezselyemzöldet felaprítjuk és a lisztes keverékhez adjuk. Felöntjük a tejjel, megsózzuk
A tojásokat kettéválasztjuk és a sárgáját is a zablisztes keverékhez adjuk, majd az egészet összekeverjük.
A fehérjét kemény habbá verjük, majd belekeverjük a zablisztes masszába.
Egy nagy serpenyőben felmelegítjük a 2 evőkanál olajat, majd beleöntjük a császármorzsatésztát, és gyakori kevergetés közben megsütjük.
Miután letelt a hús esetében az egy óra, ellenőrizzük, hogy a nyúl megpuhult-e. Ha igen, akkor óvatosan levesszük a zöldségekről és egy tálra helyezzük.
A zöldségeket botmixerrel pépesítjük. A húst a császármorzsával és a zöldségmártással tálaljuk.
A hagyományos marhahús helyett nyúlból készül, ezáltal alacsonyabb a zsírtartalma.