Vadas nyúl sós, petrezselymes császármorzsával

Elkészítési idő
30
perc
Előkészítési idő
60
perc
Elkészítési idő

Összetevők

  • 4 db nyúlcomb
  • 4 szelet bacon
  • 20 dkg sárgarépa
  • 20 dkg petrezselyemgyökér
  • 20 dkg zeller
  • 1 kis fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 ek. olaj
  • 2 dl Pincemester Chardonnay száraz fehérbor
  • ízlés szerint
  • 5 db babérlevél
  • 5 szem borókabogyó

A császármorzsához

  • 4 dkg zabpehely
  • 5 dkg zabliszt
  • 1 nagy csokor petrezselyem
  • 2 dl tej
  • 2 db tojás
  • 1 mokkáskanál
  • 2 ek. olaj a sütéshez

Elkészítés

01

A répát, a zellert és a petrezselyemgyökeret meghámozzuk, a hagymát megpucoljuk és mindet felkarikázzuk. 

02

Egy lábasban a zöldségeket 2 evőkanál olajon egy picit megpirítjuk, majd felöntjük a fehérborral.

03

A fokhagymát megpucoljuk és a babérlevéllel, a borókabogyóval együtt a zöldségekhez adjuk. Sóval ízesítjük. 

04

A nyúlcombokat enyhén megsózzuk, betekerjük a szalonnával, majd a zöldségekre helyezzük és fedő alatt 1 órán át alacsony hőfokon pároljuk.

05

A császármorzsához a zabpelyhet és a zablisztet összekeverjük.

06

A petrezselyemzöldet felaprítjuk és a lisztes keverékhez adjuk. Felöntjük a tejjel, megsózzuk

07

A tojásokat kettéválasztjuk és a sárgáját is a zablisztes keverékhez adjuk, majd az egészet összekeverjük. 

08

A fehérjét kemény habbá verjük, majd belekeverjük a zablisztes masszába.

09

Egy nagy serpenyőben felmelegítjük a 2 evőkanál olajat, majd beleöntjük a császármorzsatésztát, és gyakori kevergetés közben megsütjük.

10

Miután letelt a hús esetében az egy óra, ellenőrizzük, hogy a nyúl megpuhult-e. Ha igen, akkor óvatosan levesszük a zöldségekről és egy tálra helyezzük.

11

A zöldségeket botmixerrel pépesítjük. A húst a császármorzsával és a zöldségmártással tálaljuk.

Jó tudni:

A hagyományos marhahús helyett nyúlból készül, ezáltal alacsonyabb a zsírtartalma.

megosztás