Összetevők
- 30 g liszt
- 10 g kukoricakeményítő
- 1 ek. csemege-fűszerpaprika
- 1 tk. füstölt fűszerpaprika
- 2 csipet cayenne
- 6 g só
- 5 g fokhagyma-granulátum
- 3 g őrölt fekete bors
- 12 db csirkeszárny
- 80 g tejföl
- 1 db lime
- 20 g friss snidling
- só, bors
- 50 g vaj
- 1 ek. méz
Elkészítés
01
Az előkészített csirkeszárnyakat helyezzük egy tepsibe, majd a lisztet a kukoricakeményítővel, fűszerpaprikákkal, Cayenne-borssal, fokhagyma-granulátummal, sóval és borssal keverjük össze – ez lesz a fűszermixünk.
02
A csirkeszárnyakat forgassuk át a mézben és olvasztott vajban, majd egy pici szita segítségével egyenletesen hintsük rá a lisztes fűszermixet. A 220 fokra előmelegített sütőbe helyezzük bele a tepsinket, és 25-30 perc alatt süssük készre a szárnyakat.
03
A tejfölt keverjük ki a vágott snidlinggel, és adjuk hozzá a limelevet és a lime reszelt héját, majd sóval-borssal ízesítsük.