Ultimate csirkeszárnyak limeos snidlingmártogatóssal

Elkészítési idő
50
perc
Elkészítési idő

Összetevők

  • 30 g liszt
  • 10 g kukoricakeményítő
  • 1 ek. csemege-fűszerpaprika
  • 1 tk. füstölt fűszerpaprika
  • 2 csipet cayenne
  • 6 g
  • 5 g fokhagyma-granulátum
  • 3 g őrölt fekete bors
  • 12 db csirkeszárny
  • 80 g tejföl
  • 1 db lime
  • 20 g friss snidling
  • só, bors
  • 50 g vaj
  • 1 ek. méz

Elkészítés

01

Az előkészített csirkeszárnyakat helyezzük egy tepsibe, majd a lisztet a kukoricakeményítővel, fűszerpaprikákkal, Cayenne-borssal, fokhagyma-granulátummal, sóval és borssal keverjük össze – ez lesz a fűszermixünk.

02

A csirkeszárnyakat forgassuk át a mézben és olvasztott vajban, majd egy pici szita segítségével egyenletesen hintsük rá a lisztes fűszermixet. A 220 fokra előmelegített sütőbe helyezzük bele a tepsinket, és 25-30 perc alatt süssük készre a szárnyakat.

03

A tejfölt keverjük ki a vágott snidlinggel, és adjuk hozzá a limelevet és a lime reszelt héját, majd sóval-borssal ízesítsük.

megosztás