Újkrumplis-spárgás frittata
Összetevők
- 25 dkg újburgonya
- 25 dkg zöld spárga
- 4 db tojás
- 0.5 dl tej
- 2 gerezd fokhagyma
- 5 dkg füstölt sonka
Elkészítés
01
Dörzsöljük le a krumpli héját, mérettől függően vágjuk ketté vagy négybe. Kevés olajon pirítsuk puhára a krumplit, vigyázzunk, ne essen szét. Sózzuk közben.
02
Pucoljuk meg a spárgákat is, vágjuk 4 cm-s darabokra, adjuk a krumplihoz a felaprított fokhagymával és apróra kockázott sonkával együtt, 2-3 percig pirítsuk össze. Szedjük egy fél literes tűzálló tálba az egészet.
03
Verjük fel a tojásokat, adjuk hozzá a tejet (reszelhetünk bele 3-4 dkg parmezánt is), sózzuk, borsozzuk, öntsük a krumplira. 200-220 fokos sütőben kb. 25 perc alatt süssük pirosra.