x

Udvarház pecsenye

Összetevők

  • 4 szelet sertéskaraj
  • 4 ek. liszt
  • 2 db tojás
  • 4 ek. zsemlemorzsa
  • 10 dkg sütőmargarin
  • 2 db citrom
  • 2 db paradicsom

Elkészítés

01

A karajt megmossuk, leszárogatjuk, kissé kikopfoljuk, megsózzuk, megborsozzuk. Először lisztbe, majd felvert tojásba, végül zsemlemorzsába forgatjuk, és a felhevített sütőmargarinon oldalankét 5 perc alatt megsütjük, majd papírtörölközőre szedve a zsiradékot leitatjuk róla. A citromot meg a paradicsomot vékony cikkekre vágjuk. Tálaláskor a karajszeleteket a citrommal és a paradicsommal díszítjük, köretként hagymás burgonyasalátát kínálunk hozzá.

Ha vendégeket vár nagyon jó választás ez a főétel, ugyanis egyszerű és nagyon hamar elkészül vele. Emellett természetesen nagyon finom is.

megosztás