Udvarház pecsenye
Összetevők
- 4 szelet sertéskaraj
- 4 ek. liszt
- 2 db tojás
- 4 ek. zsemlemorzsa
- 10 dkg sütőmargarin
- 2 db citrom
- 2 db paradicsom
Elkészítés
01
A karajt megmossuk, leszárogatjuk, kissé kikopfoljuk, megsózzuk, megborsozzuk.
02
Először lisztbe, majd felvert tojásba, végül zsemlemorzsába forgatjuk, és a felhevített sütőmargarinon oldalankét 5 perc alatt megsütjük, majd papírtörölközőre szedve a zsiradékot leitatjuk róla.
03
A citromot meg a paradicsomot vékony cikkekre vágjuk. Tálaláskor a karajszeleteket a citrommal és a paradicsommal díszítjük, köretként hagymás burgonyasalátát kínálunk hozzá.
Ha vendégeket vár nagyon jó választás ez a főétel, ugyanis egyszerű és nagyon hamar elkészül vele. Emellett természetesen nagyon finom is.