Túrógombóc pirított dióba forgatva, vaníliás joghurttal

Elkészítési idő
15
perc
Előkészítési idő
0
perc
1 Éjszaka pihentetési idő
30
perc
Elkészítési idő

Összetevők

  • 1 kg túró
  • 3 db tojás
  • 8 dkg kukoricadara
  • 5 dkg nádcukor
  • 15 dkg dió

Az öntethez

  • 2 kis doboz natúr joghurt
  • 2 csomag vaníliás cukor

Elkészítés

01

A túrót egy robotgép segítségével összekeverjük a tojás sárgájával, a nádcukorral, egy nagy csipet sóval és a kukoricadarával.

02

A tojásfehérjéket kemény habbá verjük, és a túróhoz keverjük.

03

Folpackkal lefedjük a tálat, és hűtőben egy éjszakán át pihentetjük.

04

Másnap egy nagy lábasban enyhén sós vizet forralunk.

05

A túróból 3-4 cm átmérőjű gombócokat formázunk, és a forrásban lévő vízben 8–10 perc alatt megfőzzük őket.

06

Ezt követően levesszük a tűzről a lábast, és fedővel lefedve további 15–20 percig hagyjuk, hogy a gombócok teljesen elkészüljenek.

07

Ezalatt a diót késes robotgéppel felaprítjuk vagy ledaráljuk, és serpenyőben, szárazon, közepes hőfokon megpirítjuk.

08

Amikor a gombócok elkészültek, kivesszük őket a vízből, és mindegyiket megforgatjuk a megpirított dióban.

09

A joghurtot elkeverjük a vaníliás cukorral, és ezzel tálaljuk melegen a gombócokat.

Jó tudni:

Mivel a túrógombócokat zsemlemorzsa helyett dióba forgatjuk, magasabb ásványianyag- (magnézium, kalcium, kálium) tartalmú ételt kapunk.

megosztás