Összetevők
- 4 szelet marhahátszín
- 8 szelet húsos szalonna
- 4 gerezd fokhagyma
- 2 fej vöröshagyma
- 2 ek. sűrített paradicsom
- 4 dkg sütőmargarin
- 2 kávéskanál Cayenne bors
- 4 ek. konyak
- só
Elkészítés
A húst megmossuk, leszárogatjuk, majd vágódeszkára fektetve kissé kiklopfoljuk, a zsíros széleit néhány helyen bevagdossuk.
A zúzott fokhagymával bedörzsöljük, a konyakkal meglocsoljuk, majd letakarva, hűtőszekrényben legalább 1 órán át érleljük.
A hagymát megtisztítjuk és vékonyan felkarikázzuk. A paradicsom - pürét a borssal és egy csipet sóval összekeverjük.
A húst alaposan bekenjük az ízes paradicsompürével.
A szalonnaszeleteket vágódeszkára fektetjük úgy, hogy kissé fedjék egymást. Erre kerül a vöröshagyma fele, majd a hús. A hátszín tetejére a maradék hagymát halmozzuk, majd az egészet ügyesen a szalonnába csomagoljuk, vagyis feltekerjük (ha biztosra akarunk menni, vékony spárgával átköthetjük).
Egy serpenyőben a sütőmargarint felforrósítjuk, a hús két oldalát – a hajtásvonali résszel kezdve – megsütjük, majd 180 °C-os sütőben még 5-6 percet rásütünk.
Aki szereti a csípősebb és kicsit nehezebb ételeket, annak ajánljuk a következő fogást. Amellett, hogy nagyon finom, egyszerű és hamar elkészül.