Összetevők
- 40 g zabpehely
- 100 ml víz
- 100 ml tej
- 1 csipet só
- 1 csipet fahéj
- 1 tk. méz vagy juharszirup
- a tálaláshoz juharszirup, ananász, kivi, mangó és gránátalmamag
Elkészítés
01
A zabpelyhet kimérjük egy nagyobb üvegtálba.
02
Hozzáadjuk a folyadékot, a sót, a fahéjat és a juharszirupot.
03
Mikróban magas fokozaton felmelegítjük, majd addig főzzük, amíg a zabpehely megpuhul.
04
Jól átkeverjük, majd kissé hagyjuk visszahűlni.
05
Közben a gyümölcsöket kisebb darabokra vágjuk, és a tetejére halmozzuk.
06
Juhar- vagy agávésziruppal tálaljuk.
Jó tudni:
Az agávészirup energiatartalma kb. 75 százaléka a kristálycukorénak, édesítőereje azonban 25–30 százalékkal nagyobb, ezért kevesebbet kell használni belőle.