qwer

Tonhalgolyók spagettivel

Elkészítési idő
45
perc

Összetevők

  • 1 dl fehérbor
  • 160 g tonhal
  • 400 g tészta
  • 150 g túró
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • 4 evőkanál parmezán sajt
  • 1 db tojás
  • 3 dl főzőtejszín
  • 3 evőkanál zsemlemorzsa
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 csokor bazsalikom
  • 1 őrölt fekete bors
  • 2
  • 12 db olajbogyó
  • 3 dl olaj

Elkészítés

01

Először a tonhalgolyókat készítem el. Két konzerv tonhalat lecsepegtetek és egy tálba teszem a túróval és a tojással együtt. Ízesítem borssal, sóval és két evőkanál parmezánnal. Kb. három evőkanál zsemlemorzsával gyúrható masszává keverem. 

02

Kis golyókat formázok belőle és bő olajban kisütöm. Közben a spagetti tésztát is forró lobogó, sós vízbe teszem. A szószhoz olívaolajat hevítek egy serpenyőben és ráteszem a zúzott fokhagymát (csak pár másodpercig pirítom, nehogy megégjen), majd ráöntöm a bort és kicsit forralom, hogy kimenjen belőle az alkohol.

03

Tejszínnel sűrítem, két evőkanál parmezánnal, kevés sóval, borssal ízesítem. Amint sűrűsödni kezd, beleteszem a nagyobbra tépkedett bazsalikom leveleket. Végül beleöntöm a leszűrt tésztát. Tálalásnál olajbogyót és a tonhalgolyókat teszem a tetejére.

megosztás