Tonhalburger
Összetevők
- 5 konzerv tonhal
- 2 db tojás
- ízlés szerint só, bors
- 3 szál újhagyma
- 4 gerezd fokhagyma
- 1 teáskanál fűszerpaprika
- 100 g Trappista sajt
- 100 g zsemlemorzsa
- 2 evőkanál étolaj
- 120 g jégsaláta
- 2 db paradicsom
- 4 db burger buci
- 2 evőkanál tejföl
- 2 evőkanál ricotta
- 0.5 db citrom
- 0.5 csokor kapor
Elkészítés
A tonhalról leöntjük az olajat és a halat egy nagy tálba kanalazzuk. Hozzáadjuk a tojásokat, és sózzuk borsozzuk. Jöhet bele a vékonyan felkarikázott újhagyma és a zúzott fokhagyma. Megszórjuk fűszerpaprikával, végül belereszeljük a sajtot és hozzáadjuk a zsemlemorzsát. Az egészből egy masszát gyúrunk, amit négy egyenlő részre osztunk. Mindegyik adagból golyót formázunk és kissé kilapítjuk, hogy egy kör formát kapjunk.
A grill-lapot 200-220 fokosra melegítjük és lekenjük olajjal. Ráhelyezzük a tonhalpogácsákat és oldalanként 3-4 percig sütjük, majd a burger összeállításáig félrerakjuk őket.
A jégsalátát vékony csíkokra aprítjuk, a paradicsomot felkarikázzuk. A burgerbucikat félbevágjuk és ezeket is lepirítjuk a rostlapon.
Kikeverjük a tejfölt a ricottával, a citrom reszelt héjával és kifacsart levével, és ízesítjük még sóval, borssal és finomra aprított kaporral.
A burgerek összeállításához a bucik alját megkenjük a ricottás krémmel, teszünk rá egy adag salátát, ráhelyezzük a tonhalpogácsát, néhány karika paradicsomot, majd a ricottás krémmel megkent bucitetővel zárjuk a sort.