További engedélyek szükségesek

Tonhalburger

Elkészítési idő
40
perc
Elkészítési idő

Összetevők

  • 5 konzerv tonhal
  • 2 db tojás
  • ízlés szerint só, bors
  • 3 szál újhagyma
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 1 teáskanál fűszerpaprika
  • 100 g Trappista sajt
  • 100 g zsemlemorzsa
  • 2 evőkanál étolaj
  • 120 g jégsaláta
  • 2 db paradicsom
  • 4 db burger buci
  • 2 evőkanál tejföl
  • 2 evőkanál ricotta
  • 0.5 db citrom
  • 0.5 csokor kapor

Elkészítés

01

A tonhalról leöntjük az olajat és a halat egy nagy tálba kanalazzuk. Hozzáadjuk a tojásokat, és sózzuk borsozzuk. Jöhet bele a vékonyan felkarikázott újhagyma és a zúzott fokhagyma. Megszórjuk fűszerpaprikával, végül belereszeljük a sajtot és hozzáadjuk a zsemlemorzsát. Az egészből egy masszát gyúrunk, amit négy egyenlő részre osztunk. Mindegyik adagból golyót formázunk és kissé kilapítjuk, hogy egy kör formát kapjunk.

02

A grill-lapot 200-220 fokosra melegítjük és lekenjük olajjal. Ráhelyezzük a tonhalpogácsákat és oldalanként 3-4 percig sütjük, majd a burger összeállításáig félrerakjuk őket.

03

A jégsalátát vékony csíkokra aprítjuk, a paradicsomot felkarikázzuk. A burgerbucikat félbevágjuk és ezeket is lepirítjuk a rostlapon.

04

Kikeverjük a tejfölt a ricottával, a citrom reszelt héjával és kifacsart levével, és ízesítjük még sóval, borssal és finomra aprított kaporral.

05

A burgerek összeállításához a bucik alját megkenjük a ricottás krémmel, teszünk rá egy adag salátát, ráhelyezzük a tonhalpogácsát, néhány karika paradicsomot, majd a ricottás krémmel megkent bucitetővel zárjuk a sort. 

megosztás