Tonhalas töltött tojás

Elkészítési idő
10
perc
Előkészítési idő
15
perc
Elkészítési idő

Összetevők

  • 1 lecsöpögtetett, vizes lében eltett tonhaltörzs-darab (3x56 g)
  • 5 dkg natúr joghurt
  • 12 db tojás
  • ízlés szerint
  • őrölt bors
  • 24 szem kapribogyó
  • 1 db citrom

Elkészítés

01

A citromot kettévágjuk. Az egyik felét kinyomjuk, a másik felét vékonyra szeleteljük. 

02

A tojásokat forrásban lévő vízben 10 perc alatt megfőzzük, majd megpucoljuk, hosszában kettévágjuk.

03

A sárgáját óvatosan kiemeljük, és a lecsepegtetett tonhalkonzervvel, a sóval, a borssal, a fél citrom levével és a joghurttal együtt egy villa vagy egy késes robotgép segítségével pépesre keverjük.

04

A masszát habzsákba töltjük, és a tojásokba nyomjuk. Kapribogyóval dekoráljuk és citromszeletekkel tálaljuk. Ha marad krém, azt pirítósra kenjük. 

Jó tudni:

Ez a változat a telített zsírsavakban gazdag, nagy energia-tartalmú vaj helyett alacsony zsírtartalmú joghurttal készül.

megosztás