Összetevők
- 1 lecsöpögtetett, vizes lében eltett tonhaltörzs-darab (3x56 g)
- 5 dkg natúr joghurt
- 12 db tojás
- só ízlés szerint
- őrölt bors
- 24 szem kapribogyó
- 1 db citrom
Elkészítés
01
A citromot kettévágjuk. Az egyik felét kinyomjuk, a másik felét vékonyra szeleteljük.
02
A tojásokat forrásban lévő vízben 10 perc alatt megfőzzük, majd megpucoljuk, hosszában kettévágjuk.
03
A sárgáját óvatosan kiemeljük, és a lecsepegtetett tonhalkonzervvel, a sóval, a borssal, a fél citrom levével és a joghurttal együtt egy villa vagy egy késes robotgép segítségével pépesre keverjük.
04
A masszát habzsákba töltjük, és a tojásokba nyomjuk. Kapribogyóval dekoráljuk és citromszeletekkel tálaljuk. Ha marad krém, azt pirítósra kenjük.
Jó tudni:
Ez a változat a telített zsírsavakban gazdag, nagy energia-tartalmú vaj helyett alacsony zsírtartalmú joghurttal készül.