Összetevők
- 1 dl fehérbor
- 24 dkg tonhal
- 25 dkg lasagne tészta
- 25 dkg túró
- 4 evőkanál olívaolaj
- 5 dl tej
- 3 dkg vaj
- 3 dkg liszt
- 5 dl sűrített paradicsom
- 2 gerezd fokhagyma
- 3 dl tejföl
- 1 só
- 1 mokkáskanál őrölt fekete bors
- 1 bazsalikom
- 5 dkg parmezán
- 5 dkg Trappista sajt
- 2 mokkáskanál szerecsendió
Elkészítés
Elkészítjük a tejmártást vajból, lisztből és a tejből, ízesítjük sóval, borssal, szerecsendióval. Az apróra vágott vöröshagymát és zúzott fokhagymát 2 ek. olívaolajon megdinszteljük, felöntjük a paradicsompürével és a borral, ízesítjük bazsalikommal, sóval. Sűrű mártássá főzzük, majd beletesszük a leszűrt, összetört tonhalat és összeforraljuk. A túrót, tejfölt sóval, borssal krémesre keverjük.
A sajtokat lereszeljük. A maradék olajjal kikenünk egy tűzálló tálat, a tejmártásból teszünk egy réteget (4-szer kell majd). Erre száraz lasagne tészta kerül, majd a túró fele, megint tészta, tejmártás, paradicsomos tonhal fele, kevés parmezán és tészta. A túró másik fele következik tésztával borítva, tejmártás, tonhalas mártás, parmezán hintés, végül tészta. A maradék tejmártással megkenjük, az összes sajtot rászórjuk.
Előmelegített sütőben 190 fokon 30 percig sütjük.