qwer

Tonhalas lasagne túróval bolondítva

Elkészítési idő
45
perc

Összetevők

  • 1 dl fehérbor
  • 24 dkg tonhal
  • 25 dkg lasagne tészta
  • 25 dkg túró
  • 4 evőkanál olívaolaj
  • 5 dl tej
  • 3 dkg vaj
  • 3 dkg liszt
  • 5 dl sűrített paradicsom
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 3 dl tejföl
  • 1
  • 1 mokkáskanál őrölt fekete bors
  • 1 bazsalikom
  • 5 dkg parmezán
  • 5 dkg Trappista sajt
  • 2 mokkáskanál szerecsendió

Elkészítés

01

Elkészítjük a tejmártást vajból, lisztből és a tejből, ízesítjük sóval, borssal, szerecsendióval. Az apróra vágott vöröshagymát és zúzott fokhagymát 2 ek. olívaolajon megdinszteljük, felöntjük a paradicsompürével és a borral, ízesítjük bazsalikommal, sóval. Sűrű mártássá főzzük, majd beletesszük a leszűrt, összetört tonhalat és összeforraljuk. A túrót, tejfölt sóval, borssal krémesre keverjük. 

02

A sajtokat lereszeljük. A maradék olajjal kikenünk egy tűzálló tálat, a tejmártásból teszünk egy réteget (4-szer kell majd). Erre száraz lasagne tészta kerül, majd a túró fele, megint tészta, tejmártás, paradicsomos tonhal fele, kevés parmezán és tészta. A túró másik fele következik tésztával borítva, tejmártás, tonhalas mártás, parmezán hintés, végül tészta. A maradék tejmártással megkenjük, az összes sajtot rászórjuk. 

03

Előmelegített sütőben 190 fokon 30 percig sütjük.

megosztás