Tőkehal fehérbab krémmel és bab salsával

Elkészítési idő
60
perc
Elkészítési idő

Összetevők

Tőkehalhoz és tálaláshoz

  • 600 g tőkehalfilé
  • 30 ml pomace olívaolaj
  • 10 g rukkola

Babkrémhez

  • 200 g fehérbab beáztatva
  • 1.2 liter csirkeleves
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 10 g kakukkfű
  • 50 g császárszalonna füstölt
  • 8 db egész fekete bors fűszerkosárban
  • 1 db babérlevél
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 db répa
  • 100 g vaj
  • 200 g tejszín
  • 10 ml vörösborecet

Bab salsához

  • 300 g szójabab
  • 60 g salotta (finomra vágva)
  • 1 db lime reszelt héja
  • 0.5 db lime leve
  • 40 g olívaolaj extra szűz
  • 5 db szárított paradicsom apróra vágva
  • 5 g
  • 3 csipet római kömény

Elkészítés

Tőkehal

01

A tőkehalat süssük elő egy forró serpenyőben.

02

Az elősütést követően helyezzük légkeveréses sütőbe és süssük 160 fokon, 9 percen keresztül.

Babkrém

01

Tegyük az alapanyagokat egy forraló edénybe és főzzük puhára a fehérbabokat.

02

Amikor megfőtt, vegyük ki belőle a fűszerkosarat, a babérlevelet és a zöldségeket. 

03

Turmixgép segítségével turmixoljuk össze a főtt babokat a levével és adjuk hozzá a tejszínt és a vajat, majd ízesítsük sóval, borssal.

Bab salsa

01

A salsához tegyük az összes alapanyagot egy keverőedénybe  és mixeljük össze. 

02

Tálalásnál olívaolajjal fényezett rukkolát adjuk az ételhez.

megosztás