Tőkehal fehérbab krémmel és bab salsával
Összetevők
Tőkehalhoz és tálaláshoz
- 600 g tőkehalfilé
- 30 ml pomace olívaolaj
- 10 g rukkola
Babkrémhez
- 200 g fehérbab beáztatva
- 1.2 liter csirkeleves
- 4 gerezd fokhagyma
- 10 g kakukkfű
- 50 g császárszalonna füstölt
- 8 db egész fekete bors fűszerkosárban
- 1 db babérlevél
- 1 fej vöröshagyma
- 1 db répa
- 100 g vaj
- 200 g tejszín
- 10 ml vörösborecet
Bab salsához
- 300 g szójabab
- 60 g salotta (finomra vágva)
- 1 db lime reszelt héja
- 0.5 db lime leve
- 40 g olívaolaj extra szűz
- 5 db szárított paradicsom apróra vágva
- 5 g só
- 3 csipet római kömény
Elkészítés
Tőkehal
01
A tőkehalat süssük elő egy forró serpenyőben.
02
Az elősütést követően helyezzük légkeveréses sütőbe és süssük 160 fokon, 9 percen keresztül.
Babkrém
01
Tegyük az alapanyagokat egy forraló edénybe és főzzük puhára a fehérbabokat.
02
Amikor megfőtt, vegyük ki belőle a fűszerkosarat, a babérlevelet és a zöldségeket.
03
Turmixgép segítségével turmixoljuk össze a főtt babokat a levével és adjuk hozzá a tejszínt és a vajat, majd ízesítsük sóval, borssal.
Bab salsa
01
A salsához tegyük az összes alapanyagot egy keverőedénybe és mixeljük össze.
02
Tálalásnál olívaolajjal fényezett rukkolát adjuk az ételhez.