Tojástortillába töltött lecsós rizs
Összetevők
A lecsóhoz:
- 100 g kenyérszalonna
- 1 fej vöröshagyma
- 3 gerezd fokhagyma
- 4 db TV paprika
- 3 db paradicsom
- 120 g rizs
- 2 tk. fűszerpaprika
- 0.5 tk. őrölt kömény
- só, bors
A tojástortillához:
- 4 db tojás
- só
- 1 ek. étolaj
Az összeállításhoz:
- 175 g tejföl
- 150 g fetasajt
- 1 csokor friss petrezselyem
- 4 szál snidling
- 4 levél bazsalikom
Elkészítés
A lecsóhoz a szalonnát kb. 0,5 cm-es kockákra vágjuk és közepes hőfokon kb. 5 perc alatt kisütjük a zsírját. Hozzáadjuk a félfőre vágott vöröshagymát, a szeletekre vágott fokhagymát, a háromszögekre vágott paprikát, a kb. 3 cm-es darabokra vágott paradicsomot és a rizst.
Ízesítjük a fűszerpaprikával, a köménnyel, sóval, borssal, elkeverjük és fedő alatt, közepes hőfokon kb. 20 percig főzzük, amíg a rizs megpuhul. Ha esetleg a zöldségek nem engedtek elég levet ahhoz, hogy a rizs megfőjön, akkor adjunk hozzá kb. 150 ml vizet. Nekem erre most nem volt szükség, de benne van a pakliban, hogy kell egy kis kiegészítés. Időnként érdemes megkevergetni, nehogy a rizs lekapjon.
A tojásokat egyesével egy kis tálba ütjük, sózzuk és felverjük. Kb. 1 teáskanálnyi olajat melegítünk egy kisebb, 18 cm átmérőjű serpenyőben és beleöntjük a tojást, amit elterítünk benne, mint a palacsintát. Lefedjük és közepesnél kicsit alacsonyabb hőfokon kb. 2 percig sütjük, majd egy spatulával fellazítjuk és félretesszük.
Amikor az összes tojást kisütöttük, jöhet az összeállítás. A tojástortillákat megkenjük a tejföllel, az egyik felükre pakoljuk a lecsós rizst, megszórjuk a kb. 1 cm-es kockákra vágott fetával, a finomra vágott zöldfűszerekkel, majd ráhajtjuk a tojás másik felét és tálalunk.