További engedélyek szükségesek

Tojástortillába töltött lecsós rizs

Elkészítési idő
40
perc
Elkészítési idő

Összetevők

A lecsóhoz:

  • 100 g kenyérszalonna
  • 1 fej vöröshagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 4 db TV paprika
  • 3 db paradicsom
  • 120 g rizs
  • 2 tk. fűszerpaprika
  • 0.5 tk. őrölt kömény
  • só, bors

A tojástortillához:

  • 4 db tojás
  • 1 ek. étolaj

Az összeállításhoz:

  • 175 g tejföl
  • 150 g fetasajt
  • 1 csokor friss petrezselyem
  • 4 szál snidling
  • 4 levél bazsalikom

Elkészítés

Nincs meg minden otthon?
01

A lecsóhoz a szalonnát kb. 0,5 cm-es kockákra vágjuk és közepes hőfokon kb. 5 perc alatt kisütjük a zsírját. Hozzáadjuk a félfőre vágott vöröshagymát, a szeletekre vágott fokhagymát, a háromszögekre vágott paprikát, a kb. 3 cm-es darabokra vágott paradicsomot és a rizst.

02

Ízesítjük a fűszerpaprikával, a köménnyel, sóval, borssal, elkeverjük és fedő alatt, közepes hőfokon kb. 20 percig főzzük, amíg a rizs megpuhul. Ha esetleg a zöldségek nem engedtek elég levet ahhoz, hogy a rizs megfőjön, akkor adjunk hozzá kb. 150 ml vizet. Nekem erre most nem volt szükség, de benne van a pakliban, hogy kell egy kis kiegészítés. Időnként érdemes megkevergetni, nehogy a rizs lekapjon. 

03

A tojásokat egyesével egy kis tálba ütjük, sózzuk és felverjük. Kb. 1 teáskanálnyi olajat melegítünk egy kisebb, 18 cm átmérőjű serpenyőben és beleöntjük a tojást, amit elterítünk benne, mint a palacsintát. Lefedjük és közepesnél kicsit alacsonyabb hőfokon kb. 2 percig sütjük, majd egy spatulával fellazítjuk és félretesszük. 

04

Amikor az összes tojást kisütöttük, jöhet az összeállítás. A tojástortillákat megkenjük a tejföllel, az egyik felükre pakoljuk a lecsós rizst, megszórjuk a kb. 1 cm-es kockákra vágott fetával, a finomra vágott zöldfűszerekkel, majd ráhajtjuk a tojás másik felét és tálalunk.

megosztás