Tojással töltött hús fóliában sütve
Összetevők
- 4 db tojás
- 50 dkg darált sertéshús
- 1 ek. petrezselyem
- 1 ek. snidling
- 50 dkg burgonya
- 10 dkg reszelt sajt
Elkészítés
A burgonyát alaposan megmossuk és héjában, kevés sós vízben puhára főzzük. Négy tojást keményre főzünk, majd megpucoljuk. A sütőt 180 fokra előmelegítjük. A húst összekeverjük a megmaradt nyers tojással. Petrezselyemmel, snidlinggel, sóval, a fűszerekkel és zúzott fokhagymával ízesítjük. A masszát négy részre osztjuk, a főtt tojásokat beburkoljuk a fűszeres darált hússal. Gombócokká formázzuk és mindegyiket alufóliába csomagoljuk. Tepsire tesszük és a sütőben kb 30 percig sütjük. Kicsit kibontva a fóliát még 15 percig pirítjuk. A főtt burgonyát megtisztítjuk és vastagabb szeletekre vágjuk, kicsit egymásra csúsztatva, tűzálló tálba terítjük (pici olajat raktam alá). Sózzuk, meghintjük őrölt borssal és a reszelt sajttal. A hús mellé betesszük a sütőbe. Amikor szépen megpirult a sajt, kivesszük a burgonyát. Közben felaprítjuk és kevés sós vízben megpároljuk a zöldségeket.
Tálalás: Tálaláskor tányérra szedjük a párolt zöldségeket, mellé a sajtos burgonyát és a kicsomagolt tojásos húsgolyókat.
Egy isteni és mutatós töltött húst ajánlunk most. A család és a gyerekek is szeretni fogják.