Tojásos nokedli salátával

Elkészítési idő
10
perc
Előkészítési idő
20
perc
Elkészítési idő

Összetevők

A nokedlihez

  • 30 dkg teljes kiőrlésű tönkölybúzaliszt
  • 10 dkg fehér tönkölybúzaliszt
  • 3.5 dl víz
  • 1 csomag sütőpor
  • 1 mokkáskanál

Az összesütéshez

  • 2 ek. olaj
  • 4 db tojás
  • 4 csipet

A salátához

  • 2 ek. almaecet 100%-os
  • 1 ek. nádcukor
  • 1 nagy csipet
  • 1 db fejes saláta

A tálaláshoz

  • őrölt bors

Elkészítés

01

A nokedlihez az alapanyagokat összekeverjük.

02

Egy nagy lábasban enyhén sós vizet forralunk, és amikor forr a víz, nokedliszaggató segítségével beleszaggatjuk a forró vízbe a tésztát. Miután a nokedli feljött a víz felszínére, további két percig főzzük.

03

Egy nagy serpenyőben felhevítjük az olajat és hozzáadjuk a nokedlit. A 4 tojást 4 csipet sóval felverjük és a felforrósított nokedlire öntjük. Gyors mozdulatokkal összekeverjük, mintha rántottát sütnénk. Amikor mindenhol átsült a tojás, elkészült a tojásos nokedli. 

04

A salátát megmossuk, leveleire szedjük.

05

A salátaöntethez az 1 dl vizet, a cukrot, a csipet sót és az almaecetet addig keverjük, amíg a cukor feloldódik, majd ráöntjük a salátalevelekre. A nokedli mellé szervírozzuk.

Jó tudni:

A teljes kiőrlésű lisztben található rostok növelik a béltartalom térfogatát és gyorsítják a tápcsatornán történő áthaladását.

megosztás