Összetevők
- 20 db főtt tojás
Szardíniás
- 5 db tojássárgája
- 0.5 doboz szardínia
- 0.25 citrom leve
- 2 ek. joghurt
- 1 szál újhagyma
- 2 ek. snidling
- 1 ek. kapribogyó
Kaviáros
- 5 db tojássárgája
- 1 doboz fekete kaviár
- 0.5 citrom leve
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 csipet szerecsendió
Avokádós
- 5 db tojássárgája
- 0.5 db avokádó
- 1 gerezd fokhagyma
- 0.25 lime leve
- 1 ek. korianderlevél
- 0.5 fej lilahagyma
- 1 ek. joghurt
Elkészítés
01
A tojásokat 10 perc alatt keményre főzöm, majd kihűtöm és héjastól kettévágom. A sárgákat kiszedem, 5-5 tojássárgáját külön teszek, a fehérjéket egy tálra sorakoztatom. A különböző töltelékek hozzávalóit egy robotgépben pürésítem, majd az előkészített fehérjékbe kanalazom, ízlés szerint díszítem és tálalom. Ha előre szeretnék készülni, akkor a töltelékeket egy-egy dobozban lezárva hűtőbe teszem és legkésőbb másnap tálalom. Füstölt, főtt vagy épp szárított sonkák egyaránt remekül passzolnak a tojásokhoz.
Mindegy milyen ízesítésű mindig finom.