x

Töltött tojás variációk

Összetevők

  • 20 db főtt tojás

Szardíniás

  • 5 db tojássárgája
  • 0.5 doboz szardínia
  • 0.25 citrom leve
  • 2 ek. joghurt
  • 1 szál újhagyma
  • 2 ek. snidling
  • 1 ek. kapribogyó

Kaviáros

  • 5 db tojássárgája
  • 1 doboz fekete kaviár
  • 0.5 citrom leve
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 csipet szerecsendió

Avokádós

  • 5 db tojássárgája
  • 0.5 db avokádó
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 0.25 lime leve
  • 1 ek. korianderlevél
  • 0.5 fej lilahagyma
  • 1 ek. joghurt

Elkészítés

01

A tojásokat 10 perc alatt keményre főzöm, majd kihűtöm és héjastól kettévágom. A sárgákat kiszedem, 5-5 tojássárgáját külön teszek, a fehérjéket egy tálra sorakoztatom. A különböző töltelékek hozzávalóit egy robotgépben pürésítem, majd az előkészített fehérjékbe kanalazom, ízlés szerint díszítem és tálalom. Ha előre szeretnék készülni, akkor a töltelékeket egy-egy dobozban lezárva hűtőbe teszem és legkésőbb másnap tálalom. Füstölt, főtt vagy épp szárított sonkák egyaránt remekül passzolnak a tojásokhoz.

Mindegy milyen ízesítésű mindig finom.

megosztás