qwertz

Töltött paradicsom

Elkészítési idő
30
perc

Összetevők

  • 4 db paradicsom
  • 1 mokkáskanál
  • 2 db alma
  • 4 db citrom
  • 2 szál újhagyma
  • 20 dkg pulykasonka
  • 1 csokor bazsalikom
  • 5 evőkanál majonéz
  • 2 evőkanál tejföl
  • 1 cukor

Elkészítés

01

A paradicsomokat megmossuk, tetejükből 1-1 vékony szeletet levágunk. A levágott szeleteket félretesszük.

02

A paradicsomok belsejéből magjait kikaparjuk, majd enyhén besózva fejtetőre állítjuk. Az almát héjastól gyufaszálnyi csíkokra vágjuk és 1 citrom levével meglocsolva keverő tálba töltjük a felkarikázott újhagymával együtt.

03

A sonkát vékony csíkokra metéljük és az előzőekhez adjuk. A finomra aprított bazsalikomommal fűszerezzük. A mártáshoz valókat összekeverjük (majonéz, tejföl 1 citrom leve, cukor, só, fehérbors), majd az almás tölteléket lazán összeforgatjuk vele.

04

Az így elkészített tölteléket a paradicsomok üregébe töltjük, a félretett kalapokat ráillesztjük, bazsalikomlevelekkel díszítve tálaljuk.

megosztás