Töltött paradicsom
Összetevők
- 4 db paradicsom
- 1 mokkáskanál só
- 2 db alma
- 4 db citrom
- 2 szál újhagyma
- 20 dkg pulykasonka
- 1 csokor bazsalikom
- 5 evőkanál majonéz
- 2 evőkanál tejföl
- 1 cukor
Elkészítés
01
A paradicsomokat megmossuk, tetejükből 1-1 vékony szeletet levágunk. A levágott szeleteket félretesszük.
02
A paradicsomok belsejéből magjait kikaparjuk, majd enyhén besózva fejtetőre állítjuk. Az almát héjastól gyufaszálnyi csíkokra vágjuk és 1 citrom levével meglocsolva keverő tálba töltjük a felkarikázott újhagymával együtt.
03
A sonkát vékony csíkokra metéljük és az előzőekhez adjuk. A finomra aprított bazsalikomommal fűszerezzük. A mártáshoz valókat összekeverjük (majonéz, tejföl 1 citrom leve, cukor, só, fehérbors), majd az almás tölteléket lazán összeforgatjuk vele.
04
Az így elkészített tölteléket a paradicsomok üregébe töltjük, a félretett kalapokat ráillesztjük, bazsalikomlevelekkel díszítve tálaljuk.