Töltött paprika

Elkészítési idő
20
perc
Előkészítési idő
50
perc
Elkészítési idő

Összetevők

  • 4 db tv-paprika
  • 50 dkg darált sertéshús
  • 2 mokkáskanál
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 üveg passzírozott paradicsom
  • ízlés szerint
  • 1 ek. nádcukor

Elkészítés

01

A húst összekeverjük a sóval. A paprikákat kicsumázzuk és megtöltjük a hússal. A maradékból húsgolyókat formázunk. 

02

A passzírozott paradicsomot egy magasabb falú serpenyőbe öntjük. A fokhagymát megpucoljuk, belereszeljük a paradicsomba, majd összekeverjük. Sózzuk, cukrozzuk, hozzáadunk 1 dl vizet, végül belehelyezzük a megtöltött paprikákat és a gombócokat. 

03

Ha szükséges, adunk még hozzá egy kis vizet. A paradicsomnak 2/3 részt el kell lepnie a paprikákat és a gombócokat. 

04

Fedő alatt 30 percig főzzük. Ekkor megfordítjuk a gombócokat és a paprikákat, majd további 20 percig főzzük. 

05

Melegen tálaljuk.

Jó tudni:

Ez az étel kevesebb cukorral készül, ezért alacsonyabb a szénhidrát- és energiatartalma.

megosztás