Összetevők
- 4 db tv-paprika
- 50 dkg darált sertéshús
- 2 mokkáskanál só
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 üveg passzírozott paradicsom
- só ízlés szerint
- 1 ek. nádcukor
Elkészítés
01
A húst összekeverjük a sóval. A paprikákat kicsumázzuk és megtöltjük a hússal. A maradékból húsgolyókat formázunk.
02
A passzírozott paradicsomot egy magasabb falú serpenyőbe öntjük. A fokhagymát megpucoljuk, belereszeljük a paradicsomba, majd összekeverjük. Sózzuk, cukrozzuk, hozzáadunk 1 dl vizet, végül belehelyezzük a megtöltött paprikákat és a gombócokat.
03
Ha szükséges, adunk még hozzá egy kis vizet. A paradicsomnak 2/3 részt el kell lepnie a paprikákat és a gombócokat.
04
Fedő alatt 30 percig főzzük. Ekkor megfordítjuk a gombócokat és a paprikákat, majd további 20 percig főzzük.
05
Melegen tálaljuk.
Jó tudni:
Ez az étel kevesebb cukorral készül, ezért alacsonyabb a szénhidrát- és energiatartalma.