x

Töltött csirkemell


Összetevők

  • 4 szelet csirkemellfilé
  • 5 dkg finomliszt
  • 4 ek. étolaj
  • 20 dkg prágai sonka
  • 4 db tojás
  • 4 dkg trappista sajt
  • 2 dkg zsemlemorzsa
  • 9 dkg vaj
  • 1 csipet
  • 3 dl tej

Elkészítés

01

A besamel mártáshoz szükségünk van 3-3,5 dl tejre, 5 dkg vajra, 1 púpozott evőkanál finomlisztre, fél-fél mokkáskanál sóra és őrölt fehér borsra, valamint késhegynyi reszelt szerecsendióra.

02

A csirkemelleket megmossuk, leszárogatjuk, lapjában megnyitjuk és kissé kiklopfoljuk.

03

Megsózzuk, mindkét oldalukat lisztbe forgatjuk, majd a megforrósított olajban oldalanként 2-2 percig sütjük, ezután kivajazott tepsibe fektetjük.

04

A sonkát és a főtt tojást kis kockákra vágjuk, összeforgatjuk, és minden szelet húsra egy-egy kis halmot rakunk belőle.

05

A besamel mártáshoz a tejet felforraljuk, a vajat lábasban fölolvasztjuk, a lisztet hozzáadjuk, és kevergetve megforrósítjuk, de közben ügyeljünk arra, nehogy megpiruljon.

 

06

Közben megsózzuk, megborsozzuk, a szerecsendióval fűszerezzük.

 

07

Továbbra is állandóan kevergetve apránként a tejet beleöntjük és csak egy percig forraljuk, ezalatt kellően besűrűsödik.

 

08

A mártást a sonkás tojásos húsra öntjük, a reszelt sajttal és a zsemlemorzsával megszórjuk, végül a maradék vajat rámorzsoljuk.

09

Előmelegített, közepesen forró sütőben 10-12 perc alatt aranysárgára sütjük.

 

10

Köretnek párolt rizs illik hozzá.

A tojás és sonka párosítás nagyon jó, ráadásul ha ezt mind egy csirkemellbe töltjük..

megosztás