Tarkabarka márványos piskóta

Elkészítési idő
15
perc
Előkészítési idő
25
perc
Sütési idő

Összetevők

  • 35 dkg fehér tönkölybúzaliszt
  • 10 dkg nádcukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 tk.
  • 1 csomag sütőpor
  • 20 dkg natúr joghurt
  • 1.5 dl tej
  • 15 dkg vaj - olvasztott
  • 3 db tojás
  • 2 ek. holland kakaópor
  • porcukor - opcionális

Elkészítés

01

A sütőt 180 fokra előmelegítjük. Egy 25x25 cm-es tepsit kibélelünk sütőpapírral.

02

A száraz alkotóelemeket – a kakaópor kivételével – összekeverjük.

03

A joghurtot és a tejet is összekeverjük.

04

A tojásokat egy keverőtálban robotgéppel habosra keverjük, majd lassan, folyamatos keverés mellett beleöntjük az olvasztott vajat.

05

Ekkor hozzáadjuk a száraz alkotóelemeket és a joghurtos tejet is.

06

Az egészet pár másodperc alatt összekeverjük és a felét a tepsibe öntjük.

07

A másik feléhez hozzákeverjük a kakaóport, majd a sötét masszát a világos krémre öntjük.

08

Egy villa segítségével kicsit összekeverjük, hogy szép márványos legyen, és az előmelegített sütőben 20–25 perc alatt készre sütjük.

09

A sütési idő letelte után tűpróbával ellenőrizzük a tésztát, és ha átsült mindenhol, kivesszük a sütőből.

10

Szeletelés előtt hagyjuk teljesen kihűlni. Porcukorral vagy anélkül tálaljuk.

Jó tudni:

Cukrozott kakaó helyett zsírszegény, hozzáadott cukrot nem tartalmazó kakaóporral készül.

megosztás