Összetevők
- 35 dkg fehér tönkölybúzaliszt
- 10 dkg nádcukor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 1 tk. só
- 1 csomag sütőpor
- 20 dkg natúr joghurt
- 1.5 dl tej
- 15 dkg vaj - olvasztott
- 3 db tojás
- 2 ek. holland kakaópor
- porcukor - opcionális
Elkészítés
A sütőt 180 fokra előmelegítjük. Egy 25x25 cm-es tepsit kibélelünk sütőpapírral.
A száraz alkotóelemeket – a kakaópor kivételével – összekeverjük.
A joghurtot és a tejet is összekeverjük.
A tojásokat egy keverőtálban robotgéppel habosra keverjük, majd lassan, folyamatos keverés mellett beleöntjük az olvasztott vajat.
Ekkor hozzáadjuk a száraz alkotóelemeket és a joghurtos tejet is.
Az egészet pár másodperc alatt összekeverjük és a felét a tepsibe öntjük.
A másik feléhez hozzákeverjük a kakaóport, majd a sötét masszát a világos krémre öntjük.
Egy villa segítségével kicsit összekeverjük, hogy szép márványos legyen, és az előmelegített sütőben 20–25 perc alatt készre sütjük.
A sütési idő letelte után tűpróbával ellenőrizzük a tésztát, és ha átsült mindenhol, kivesszük a sütőből.
Szeletelés előtt hagyjuk teljesen kihűlni. Porcukorral vagy anélkül tálaljuk.
Cukrozott kakaó helyett zsírszegény, hozzáadott cukrot nem tartalmazó kakaóporral készül.