Székelykáposzta

Elkészítési idő
20
perc
Előkészítési idő
60
perc
Elkészítési idő

Összetevők

  • 1 nagy fej vöröshagyma
  • 2 ek. olaj
  • 1 ek. fűszerpaprika
  • 0.5 mokkáskanál fűszerkömény őrölve
  • ízlés szerint
  • 4 db babérlevél
  • 50 dkg savanyú káposzta
  • 20 dkg sertéscomb, sertéstarja
  • 2.5 dl víz

A tálaláshoz

  • 1 doboz tejföl 15%-os

Elkészítés

01

A hagymát megpucoljuk, apróra vágjuk és az olajon egy lábasban, fedő alatt, alacsony hőfokon, 10 perc alatt, gyakori kevergetés mellett megpároljuk.

02

Hozzáadjuk a fűszerpaprikát, a fűszerköményt, 1 dl vizet és az egészet egy botmixerrel összeturmixoljuk.

03

A káposztát kóstoljuk meg, ha túl sósnak találjuk, mossuk át. A paprikás, hagymás pörköltalaphoz hozzáadjuk a füstölt húst, a káposztát, a babérlevelet, és felöntjük a maradék vízzel, majd fedő alatt 1 órán át alacsony hőfokon főzzük.

04

Időközben megkóstoljuk, hogy elég fűszeres, sós-e. Ha nem, akkor ízesítjük ízlés szerint.

05

 Amikor a hús és a káposzta is megpuhult, tálalhatjuk tejföllel vagy anélkül.

Jó tudni:

A savanyú káposzta nagyon alacsony energiatartalmú (20 kcal / 10 dkg), rengeteg rostot és C-vitamint tartalmazó zöldség.

megosztás