Összetevők
- 1 nagy fej vöröshagyma
- 2 ek. olaj
- 1 ek. fűszerpaprika
- 0.5 mokkáskanál fűszerkömény őrölve
- só ízlés szerint
- 4 db babérlevél
- 50 dkg savanyú káposzta
- 20 dkg sertéscomb, sertéstarja
- 2.5 dl víz
A tálaláshoz
- 1 doboz tejföl 15%-os
Elkészítés
A hagymát megpucoljuk, apróra vágjuk és az olajon egy lábasban, fedő alatt, alacsony hőfokon, 10 perc alatt, gyakori kevergetés mellett megpároljuk.
Hozzáadjuk a fűszerpaprikát, a fűszerköményt, 1 dl vizet és az egészet egy botmixerrel összeturmixoljuk.
A káposztát kóstoljuk meg, ha túl sósnak találjuk, mossuk át. A paprikás, hagymás pörköltalaphoz hozzáadjuk a füstölt húst, a káposztát, a babérlevelet, és felöntjük a maradék vízzel, majd fedő alatt 1 órán át alacsony hőfokon főzzük.
Időközben megkóstoljuk, hogy elég fűszeres, sós-e. Ha nem, akkor ízesítjük ízlés szerint.
Amikor a hús és a káposzta is megpuhult, tálalhatjuk tejföllel vagy anélkül.
A savanyú káposzta nagyon alacsony energiatartalmú (20 kcal / 10 dkg), rengeteg rostot és C-vitamint tartalmazó zöldség.