Összetevők
- 1 kg sertéskaraj
- 4 dkg vaj
- 4 db alma
- 1 kávéskanál liszt
- 1 csipet tárkony
- só
Elkészítés
01
Az egész karajt megforgatjuk a felforrósított vajon, sóval és apróra vágott tárkonnyal ízesítjük, majd kevés vízzel jó puhára megpároljuk.
02
Köré rakjuk a meghámozott, cikkekre vágott almát, és lefedve további 5–10 percig pároljuk.
03
Ezután a húst kivesszük, deszkán felszeleteljük, majd tálra rakjuk.
04
A visszamaradt levét kevés vízzel simára kevert liszttel behabarjuk, az almával együtt 1-2 percig pároljuk, végül a húsra öntjük.
05
Vízben főtt burgonyával vagy rizzsel körítjük.
A gyümölcs és a sertéshús együttes íze garantáltan lenyűgöz majd minden vacsoravendéget.