x

Székely almás hús percek alatt

Elkészítési idő
35
perc
Elkészítési idő

Összetevők

  • 1 kg sertéskaraj
  • 4 dkg vaj
  • 4 db alma
  • 1 kávéskanál liszt
  • 1 csipet tárkony

Elkészítés

01

Az egész karajt megforgatjuk a felforrósított vajon, sóval és apróra vágott tárkonnyal ízesítjük, majd kevés vízzel jó puhára megpároljuk. 

02

Köré rakjuk a meghámozott, cikkekre vágott almát, és lefedve további 5–10 percig pároljuk. 

03

Ezután a húst kivesszük, deszkán felszeleteljük, majd tálra rakjuk. 

04

A visszamaradt levét kevés vízzel simára kevert liszttel behabarjuk, az almával együtt 1-2 percig pároljuk, végül a húsra öntjük. 

05

Vízben főtt burgonyával vagy rizzsel körítjük.

A gyümölcs és a sertéshús együttes íze garantáltan lenyűgöz majd minden vacsoravendéget.

megosztás