Összetevők
- 60 dkg pontyfilé
- 1 kk. só
- 1 mokkáskanál fekete bors
- 8 szelet császárszalonna
- 10 dkg vaj
- 10 dkg mandula - szeletelt
- 1 csokor petrezselyem
Elkészítés
01
A pontyfilét 4 egyforma, nem túl vastag szeletre vágjuk. Megsózzuk, megborsozzuk, mindegyiket 2 vékony szelet húsos szalonnával körbetekerjük. Közepesen forró (kb. 180 °C-os) sütőbe toljuk, kb. 20 percig sütjük, félidőben megfordítjuk. Közben a vajat serpenyőben felolvasztjuk és a mandulát aranybarnára pirítjuk benne. A tűzről lehúzva felaprított petrezselyemmel fűszerezzük, majd tálaláskor a szalonnás pontyra halmozzuk. Vajon párolt aszalt szilva és burgonyapüré illik köretnek hozzá.