sütőtökösrizottó

Sütőtökös-zsályás rizottó

Elkészítési idő
45
perc
Elkészítési idő

Összetevők

  • 1 db sütőtök
  • 20 dkg rizs arborio
  • 1 kisebb hagyma
  • 1 liter zöldségleves
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 1 evőkanál zsálya
  • 1 dl fehérbor
  • 5 dkg vaj
  • 3 dkg parmezán sajt

Elkészítés

01

Blansírozd a sütőtököt, azaz főzd sós vízben amíg megpuhul (ez pár perc), majd hűtsd le hideg vízben, hogy ne főhessen tovább - így marad élénk a színe.

02

A rizottót a szokásos módon készítsd: 3 dkg vajon párold meg a felaprított hagymát, majd fehéredésig pirítsd a rizst.

03

Öntsd hozzá a fehérbort, majd a lángot mérsékelve, merőkanalanként adagolva a zöldséglevest (ha elfőtt az előző adag, akkor öntöd a következőt), folyamatosan kavargatva főzd al dentére, haraphatóra a rizst (nem biztos, hogy az összes levesre szükség lesz).

04

Ekkor add hozzá a maradék vajat, a reszelt parmezánt, a zúzott fokhagymát, sót (ha igényled), borsot, zsályát, majd a sütőtököt.

05

A főzés végén még adhatsz hozzá egy kis zöldséglevest, a rizs gyorsan felszívja - akkor jó, ha krémes.

megosztás