Összetevők
A tésztához
- 30 dkg liszt
- 3 db tojás
- 1 dkg kacsazsír
A mártáshoz
- 20 dkg sonka
- 10 dkg sajt
- 4 szál újhagyma
- 15 dkg sütőtök
- 2 dkg sütőmargarin
- 1 db kápiapaprika
- 1 evőkanál olívaolaj
- 2 dl főzőtejszín
- 1 g őrölt fekete bors
- 1 csokor bazsalikom
- 1 mokkáskanál só
Elkészítés
A tésztához a lisztet átszitálom, beleteszem a robotgép dagasztó táljába, majd hozzáadom az egyenként felütött tojásokat. A gépet beindítom, ami 1-es fokozaton 4-5 perc alatt készre gyúrja.
Miután a tészta teljesen összeállt, kiveszem a gépből, megformázom, majd fóliába teszem és a hűtőben fél órát pihentetem a nyújtás előtt.
Miután a tészta eleget pihent, tésztanyújtó géppel többször átnyújtva, 2 mm vastagságra nyújtva metélt készítő fejjel felvágom, majd meglisztezem és hagyom szikkadni, míg a mártást elkészítem. Természetesen mindezt kézzel is el lehet készíteni, de úgy időigényesebb és fárasztóbb is.
A mártáshoz a margarint felhevítem, hozzáadom az olívaolajat, hozzáadom a felkarikázott újhagymát, kissé pirítom, hozzáadom a vékony csíkokra vágott sonkát és paprikát.
Megsózom, meghintem frissen őrölt feketeborssal, majd hozzáadom a vékony csíkokra vágott sütőtököt és a reszelt sajtot.
Mikor a sajt elolvadt, apróra vágott bazsalikomot adok hozzá, felöntöm a tejszínnel és összeforralom.
A tésztát 4-5 perc alatt lobogó sós vízben megfőzöm, majd lecsepegtetem, (nem kell leöblíteni) majd kevés kacsazsírt teszek rá és összekeverem.
Tálaláskor a szószt ráteszem a tésztára és meghintem aprított friss bazsalikommal.