sütőtökös házimetélt

Sütőtökös-sonkás házi metélt bazsalikommal

Elkészítési idő
10
perc
Előkészítési idő
30
perc
Pihentetési idő
30
perc
Elkészítési idő

Összetevők

A tésztához

  • 30 dkg liszt
  • 3 db tojás
  • 1 dkg kacsazsír

A mártáshoz

  • 20 dkg sonka
  • 10 dkg sajt
  • 4 szál újhagyma
  • 15 dkg sütőtök
  • 2 dkg sütőmargarin
  • 1 db kápiapaprika
  • 1 evőkanál olívaolaj
  • 2 dl főzőtejszín
  • 1 g őrölt fekete bors
  • 1 csokor bazsalikom
  • 1 mokkáskanál

Elkészítés

01

A tésztához a lisztet átszitálom, beleteszem a robotgép dagasztó táljába, majd hozzáadom az egyenként felütött tojásokat. A gépet beindítom, ami 1-es fokozaton 4-5 perc alatt készre gyúrja.

02

Miután a tészta teljesen összeállt, kiveszem a gépből, megformázom, majd fóliába teszem és a hűtőben fél órát pihentetem a nyújtás előtt.

03

Miután a tészta eleget pihent, tésztanyújtó géppel többször átnyújtva, 2 mm vastagságra nyújtva metélt készítő fejjel felvágom, majd meglisztezem és hagyom szikkadni, míg a mártást elkészítem. Természetesen mindezt kézzel is el lehet készíteni, de úgy időigényesebb és fárasztóbb is.

04

A mártáshoz a margarint felhevítem, hozzáadom az olívaolajat, hozzáadom a felkarikázott újhagymát, kissé pirítom, hozzáadom a vékony csíkokra vágott sonkát és paprikát.

05

Megsózom, meghintem frissen őrölt feketeborssal, majd hozzáadom a vékony csíkokra vágott sütőtököt és a reszelt sajtot.

06

Mikor a sajt elolvadt, apróra vágott bazsalikomot adok hozzá, felöntöm a tejszínnel és összeforralom.

07

A tésztát 4-5 perc alatt lobogó sós vízben megfőzöm, majd lecsepegtetem, (nem kell leöblíteni) majd kevés kacsazsírt teszek rá és összekeverem.

08

Tálaláskor a szószt ráteszem a tésztára és meghintem aprított friss bazsalikommal.

megosztás