Sütőben sült chili con carne guacamoléval

Elkészítési idő
35
perc
Előkészítési idő
120
perc
Sütési idő

Összetevők

  • 50 dkg darált marhahús
  • 1 dl száraz vörösbor
  • 1 db vöröshagyma
  • 2 ek. extra szűz olívaolaj
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 1 db konzervkukorica
  • konzerv vörösbab
  • 1 db kápiapaprika
  • 2 db szárzeller
  • 1 db csilipaprika
  • 2 üveg passzírozott paradicsom
  • 1 tk. őrölt római kömény
  • 0.5 tk. fahéj őrölve
  • 1 tk. füstölt paprika
  • 1 nagy csokor petrezselyem
  • 1 kis csokor kakukkfű
  • 1 ek.
  • kevés cukor
  • tortillalap a tálaláshoz

A guacamoléhoz

  • 3 db avokádó
  • 1 csilipaprika
  • 0.5 ek.
  • 0.5 citrom leve
  • 2 szál koriander
  • 1 gerezd fokhagyma

Elkészítés

01

Az olajat egy nagyobb öntöttvas edényben (vagy bármilyen olyan edényben, amelynek van fedele, és a sütőbe is berakható) felmelegítjük. Az apróra vágott vöröshagymát megdinszteljük, majd hozzáadjuk a zúzott fokhagymát is.

02

A sütőt előmelegítjük 180 fokra.

03

Amikor a hagyma megpuhult, hozzáadjuk a darált húst. Addig pirítjuk, amíg a hús minden oldalról színt kap.

04

Ezután hozzáadjuk a felkarikázott zellerszárat, az apróra vágott piros húsú paprikát, az apróra vágott csilipaprikát, és az egészet összeforraljuk. Magasabbra vesszük a lángot, majd felöntjük a vörösborral, pár percig kevergetjük, hogy az alkohol elillanjon.

05

Hozzáöntjük a passzírozott paradicsomot és a levétől lecsepegtetett babkonzervet. Belekeverjük a fűszereket: sót, paprikát, római köményt, fahéjat, az apróra vágott petrezselymet és a csokorba kötött kakukkfüvet. Alacsony lángon forrásig melegítjük, majd lefedve betesszük a sütőbe kb. 2 órára. 1,5 óra elteltével hozzákeverjük a kukoricát is, majd készre sütjük.

06

A guacamoléhoz az avokádókat félbevágjuk, a magjukat kivesszük, a húsukat villával összetörjük. Citromlével azonnal meglocsoljuk a pürét, hogy ne barnuljon meg. Hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, az apróra vágott csilipaprikát, az apróra vágott koriandert, és sóval ízesítjük.

07

A csilisbab mellé kínáljuk, tortillalappal fogyasztjuk.

Jó tudni:

A kukorica a zöldségek között kiemelkedő szénhidráttartalommal rendelkezik, és vízben nem oldódó élelmi rostokban gazdag

megosztás