Összetevők
- 60 dkg sertéstarja
- só, bors
- étolaj
A sajtmártáshoz
- 20 dkg trappista sajt
- 8 dkg márványsajt
- 5 dkg vaj
- 0.5 csokor petrezselyem
- 3 cl körtepálinka
- só, bors
Elkészítés
01
A karajt megmossuk, leszárogatjuk, majd nyolc egyforma szeletre vágjuk.
02
Kissé kiklopfoljuk, sóval, borssal bedörzsöljük.
03
Serpenyőben kevés olajat forrósítunk, a karajszeleteket oldalanként három-négy perc alatt elősütjük, majd az elősütött szeleteket tepsibe rakjuk.
04
A krémhez a sajtokat keverőtálba reszeljük, a vajjal, a pálinkával, csipetnyi sóval, borssal és a felaprított petrezselyemmel összedolgozzuk.
05
A krémet a karajszeletekre halmozzuk, majd forró sütőbe toljuk, és kb. 10 perc alatt készre sütjük.
06
Köretként gombás rizst kínálunk hozzá.
A magyaros konyha egyik leggyakoribb összetevője a sertéshús. Ismerje meg a sertéskaraj egy teljesen új oldalát: pálinkával és gombás rizzsel!