x

Sült tarja pikáns sajtkrémmel

Elkészítési idő
30
perc
Elkészítési idő

Összetevők

  • 60 dkg sertéstarja
  • só, bors
  • étolaj

A sajtmártáshoz

  • 20 dkg trappista sajt
  • 8 dkg márványsajt
  • 5 dkg vaj
  • 0.5 csokor petrezselyem
  • 3 cl körtepálinka
  • só, bors

Elkészítés

01

A karajt megmossuk, leszárogatjuk, majd nyolc egyforma szeletre vágjuk.

02

Kissé kiklopfoljuk, sóval, borssal bedörzsöljük. 

03

Serpenyőben kevés olajat forrósítunk, a karajszeleteket oldalanként három-négy perc alatt elősütjük, majd az elősütött szeleteket tepsibe rakjuk.

04

A krémhez a sajtokat keverőtálba reszeljük, a vajjal, a pálinkával, csipetnyi sóval, borssal és a felaprított petrezselyemmel összedolgozzuk. 

05

A krémet a karajszeletekre halmozzuk, majd forró sütőbe toljuk, és kb. 10 perc alatt készre sütjük. 

06

Köretként gombás rizst kínálunk hozzá. 

A magyaros konyha egyik leggyakoribb összetevője a sertéshús. Ismerje meg a sertéskaraj egy teljesen új oldalát: pálinkával és gombás rizzsel! 

megosztás